LittleBigPlanet PS Vita Előzetes - Egy maroknyi világ

DeathEvil • 2012-09-04 22:45:10 • Rovat: Előzetes


A Sony jóvoltából egy korai kis betekintést nyertünk a szeptember közepén PS Vitára érkező LittleBigPlanetbe, mely már így az előzetesen kipróbálható, de tartalmilag erősen korlátozott verzióban is képes volt előrevetíteni, hogy itt bizony a nagygépes verziókkal igen komolyan versenybe szálló alkotás várható. Sackboy nagyon durván tolja a Sony kézi csodagépén is, és nem csak a látvánnyal, ötletességgel, a kreativitásunk kiélésével, vagy a rengetek multis funkcióval késztet majd behódolásra, hanem még a PS Vitás funkciók tökéletes kihasználásával is. A töltött zokni új kalandra indul és észveszejtő lesz, az már most borítékolható.LittleBigPlanet PS Vita ElőzetesAz előzetes verzióban az első világ volt kipróbálható, melyben a már jól megszokott hangulatban lehetett részünk, zseniális látvány és pályatervezés mellett. A La Marionetta világ olyan volt mintha a gyermek Kusturica agyából pattant volna ki a vándorcirkuszos muzsikájával, de a lényeg itt is az lesz, hogy oldalnézetből Sackboyal leküzdjük az összes akadályt, legyőzzük a gonoszt és a lehető legtöbb tárgyat, csecsebecsét zsákoljuk be. Ezúttal is vissza-vissza kell majd térnünk egy korábbi szakaszra, hogy a helyükre visszahelyezett elemekkel újabb utakat nyissunk meg, vagy csak a megérdemelt jutalmunkat vágjuk zsebre.


LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)

LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)


Ezen a néhány pályán is érezhető volt, hogy az alkotók törekedtek arra, hogy ne egy átlagos platform játékot hozzanak össze, hanem ha már adott egy számtalan funkcióval felvértezett kis csodamasina, akkor bizony használják is ki rendesen az általa nyújtott lehetőségeket. Az érintőképernyő és a hátsó tapipad rendszeresen alkalmazásra kerül majd tereprendezés esetén, de a mozgásérzékelővel is ki kell majd segítenünk babzsák főhősünket bizonyos esetekben és természetes, hogy a kamerák sem maradnak majd használatlanul, mivel saját textúrák és tereptárgyak fabrikálására is lesz lehetőség. Az említett funkciókra pedig kifejezetten építkeznek a minijátékok.


LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)

LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)


Minijátékokból több is várható minden világban, melyek külön a sztori közben, amolyan kis kitérőként, felüdülésként vannak jelen, így bármikor szórakozhatunk velük. A kis Sackboy babák lyukakból való feltűnése és az ujjunkkal a fejükre koppintása még az idősebb korosztályt is képes lesz gyermeki élményekkel felvillanyozni, de az időzítésre építő ugrálós minijáték is erős lesz kihívásban, ahol a különböző elemeken elhelyezett nyílásokon kell átugranunk. Sőt még külön kapunk majd egy Arcade módot is, melyben több zseniális ügyességi játékot gyűjtöttek össze nekünk, mint például a Tapling. Itt egy kis fekete laszti érintőképernyővel történő irányítása lesz a feladatunk, és a veszélyes terepen átkelve még a társainkat is ki kell majd szabadítani.


LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)

LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)


Már maga a sztori mód is rengeteg lehetőséggel kecsegtet a karakterünk öltöztetésétől és a pályán elszórt elemek helyének felkutatásától kezdve, az időre menő ügyességi szakaszokon keresztül, egészen az ötletes főellenfelekig. De nyugodtan mondhatjuk, hogy eddig ez körülbelül a fele annak, amit a pénzünkért fogunk kapni, ugyanis még nem említettük a mostanra már teljesen kiforrott közösségi lehetőségeket, a kooperatív módot, vagy az általunk megalkotható világok lehetőségét se, nem beszélve a többi játékos agyszüleményéről, melyek mind-mind értékes percekkel nyújtják el a játék élettartamát.


LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)

LittleBigPlanet PS Vita (a kép nagyítható)


Ezekkel a Vita-s funkciókkal kiegészülve a már korábbi tökéletes recept (ugye az addiktív játékmenet, a bájos miliő tökéletes audiovizuális élménnyel párosulva, a rengeteg tartalom, saját kreativitásunk kiélése és a számtalan további játékos által kreált remekmű kipróbálása) minden eddiginél finomabb LittleBigPlanet játékot fog eredményezni. Látszik, hogy Sackboy nagyon jól érzi magát a kisgépen és bőven fel tud majd nőni a nagytestvéréhez. Az év végi felhozatal első legbiztosabb vétele már szeptember 21-én elérhetővé is válik, ezzel egyetlen Vita tulajdonos sem fog zsákbamacskát venni. Sackboy egyre jobb formában van.


Címkék:  LittleBigPlanet, Sony, PS Vita, Előzetes


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>