Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC

DeathEvil • 2015-03-24 16:24:23 • Rovat: Tesztek • Platform: PS3


Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC



Az Activision folytatja az Advanced Warfare esetében is a megszokott DLC-s formulát, azaz érkezik négy letölthető csomag, ami új pályákkal, újabb játékmódokkal, alkalomadtán pedig egy-egy fegyverrel is bővítheti a multiplayer opciót. Ezúttal is kiváltságosak voltak a Xbox-osok elvégre a PC-sekhez és PlayStationösökhöz képest egy hónappal korábban kapták meg az első letölthető tartalmat. Lássuk miket hozott a magával a Havoc csomagocska.



Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC PS4 (írott) Teszt



Kezdjük is az új térképekkel való ismerkedéssel. A Core egy csöppet leharcolt atomerőműben és környékén játszódik a Góbi sivatagban néhány szűkebb szakasszal és pár jól becampelhető placcal, azaz a változatosságára nem lehet panasz. A terep tele van izgő, mozgó dolgozó robotokkal, melyek kezdetben nem egyszer félrevezethetnek, de ha ügyesek vagyunk aktiválhatunk pár hasznos droidot is. A kicsit sárgás színvilágú Core-nál, jóval színesebb, hangulatosabb a Sideshow, köszönhetően a beteg bohócos témának. Itt egy romos lepukkant motel környékén eshet egymásnak a bagázs. A főleg külső terekkel megáldott helyszín a mesterlövészeknek kedvez, de azért a Clown Inn létesítményt is bevehetjük. A helyszín érdekességét a középen elhelyezett bohócos tábla jelenti, mivel izmos robbanó bombákat ereget magából, melyeket élesítve és az ellen nyakába hajítva komoly kellemetlenségeket okozhatunk.


Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC


Az Urban talán a legátlagosabb, legszürkébb aréna lett a négy közül, mivel egy sima városi pályát kaptunk személyében, lehet ugrándozni az ablakok között és a legjobb az egészben, hogy a pálya bizonyos részén lévő ajtókat kinyithatjuk, amivel kibővíthetjük a játszóteret. Végére pedig jöjjön megint egy kis finomság, Drifteljünk egyet. A hófedte síparadicsomban a karácsonyi hangulat szinte harapható, pompás ünnepi díszítés mellett lőhetjük agyon egymást. Magaslatokat mászhatunk meg vagy felpattanhatunk a körhintára is onnan szórva az áldást. Időzített eseményt is kapunk, mivel a csatákat lavinák teszik még izgalmasabbá; ha beindul a pusztító hótenger azonnal tiplizik felfelé mindenki akinek kedves az élete. Örülhetünk egy új halálosztónak is, az AE4 egy assault rifle, egy erőteljes és halálos energiafegyver. Rövid sorozatokkal a kevésbé pontosan célzók kezében is könnyen gyilkoló eszközzé válhat, ha nem melegszik túl az agresszív használattól.


Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC


A Havoc-al ügyesen visszacsempészik a COD-ba a zombikat is, ráadásul a DLC értékét is alaposan megnövelik, mivel az Exo Survival mellett ezután már az Exo Zombies is külön játékmódként lesz elérhető, ami minden egyes újabb letölthető tartalommal egy újabb résszel fog bővülni. Az első az Outbreak, melyben négy ismert karakter bőrébe bújhatunk bele és megpróbálhatunk túlélni a zombifertőzés kitörésének pillanatában. Körről-körre kell túlélnünk a dögök rohamait, ráadásul még az exoskeletonunkat meg kell először szerezni, miközben egymást segítve, fokozatosan fejlődünk és újabb cuccokat szerezünk. John Malkovich-al, Bill Paxton-al, Rose McGowan-el és Jon Bernthal-el egymás után nyitjuk meg az újabb helységeket, aktiváljuk a különböző védelmi rendszereket, így ha megfertőz egy mocsadék még gyorsan orvosolhatjuk a problémát az egészségügyi kabinban, ráadásul előre haladva a zombik is fokozatosabban durvább dögöket termelnek ki, így ne lepődjünk meg az agresszív zombi kutyákon vagy a exoskeletont viselő speckó rohadékokon se. Ebben a módba is kapunk egy új stukkert, a CEL-3 Cauterizer-t, ami szintén egy izmosabb energiafegyver. Automata üzemmódja révén érdemes nagyobb tömeg esetén bevetni.


Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC


Összességében egészen rendben van a Havok DLC, magabiztosan hozza a szokásos tartalmakat. Az új pályák többségben látványosak, szórakoztatóak, tartalmaznak valamilyen különleges eseményt is; a zombis játékmódot zabálja majd a nép, ráadásul a hírességek arcukat, hangjukat adva jelentősen megdobják a színvonalat, a pálya pedig kellően összetett, hogy sokáig nyüstölhessük; az extra fegyverek pedig hasznosak, hamar meglehet őket kedvelni. A Havoc egy jó kiinduló pont, reméljük a következő három csomagocska ezt tekinti majd kiindulópontnak és igyekeznek majd rá licitálni. Aki szerette az új hightech COD-ot, annak nem lesz kérdéses a tovább bővítése.


Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc DLC






Címkék:  Call of Duty, FPS


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>