Egy kis csapatás az FIA World Rally Championshipben

DeathEvil • 2011-10-31 21:40:42 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Egy jó ideje már csak Dirtözésben tudják kiélni magukat a por, murva és sárdagasztás szerelmesei, mivel egyszerű rallys játék már jó ideje nem jelentkezett a személyi számítógépek játékfelhozatala között. Ezt az űrt próbálja most betölteni a FIA WRC, mely egy 100%-ban hivatalos World Rally Championship játék. A kérdés már csak az, hogy van-e olyan jó összességében (de akár részleteiben nézve is, mint a törésmodellezés vagy a fizika), mint a konkurencia csapatásra igencsak alkalmas produktuma.FIA World Rally Championship PC videoteszt (HD)Végre hosszú Play Stationös évek után már a PC-s társadalomnak is lehetősége nyílik kipróbálnia magát a FIA World Rally Championship videojáték verziójában. A Codemasters jelenleg futó, elég erősen a pompa és a cirkusz irányába eltolódó Dirt szériájával szemben a WRC a legpuritánabb módon adja át a rallyzás élményét. Ezalatt természetesen azt értem, hogy itt nem lesz lehetőségünk homokfutós körversenyekre, nem vezethetünk kamiont, de még driftelgetnünk sem kell. Mindössze annyi a feladatunk, hogy a szakaszokat a lehető legjobb időkkel abszolváljuk.
Mint már említettem, a játék 100%-ban hivatalos, így tartalmazza az összes pályát, autót és pilótát. A bajnoki cím elnyeréséhez bőven 10 óra feletti, olykor igen kemény kihívással megáldott szakaszt kell majd leküzdenünk a világ legkülönfélébb terepeit biztosító országokban. A kreditrendszernek köszönhetően lehetőségünk lesz újabb verdák megvételére, melyeknek megpiszkálhatjuk a beállításait, festéseiket, de akár még menedzser szerepet is betölthetünk a reklámfelületek értékesítésével. A bajnokság megnyerését követően pedig még mindig élvezetes letekerni pár kanyart a különböző kategóriának köszönhetően.


KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)


Sok pozitívumot találni a legújabb WRC-ben azon felül is, hogy több platformra is megjelent. A saras, havas útszakaszok változatos dagonyát biztosítanak, de akad ellenérv a sötét oldalról is. A fizika, a törésmodellezés gyakran bugzik, a grafikai kivitelezés kicsit idejétmúlt, az effektek felhozatala is kicsit szottyadt már és bizony a pályák szűkössége, valamint egyes útszéli elemei katasztrófálisak. Azonban aki rallyzásra vágyik egyszerű időre menő szakaszversenyekkel, az mindenképpen csapjon le rá.


Címkék:  WRC, World Rally Championship, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>