Lost Planet 2 – Rovarirtás egyszerűen, de nem nagyszerűen

DeathEvil • 2011-11-01 10:21:27 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Az akciójátékok szerelmesei kellemes meglepetésként értékelték a 2007-ben megjelent Lost Planetet, mely bár egyszerű volt, mint a tök, adrenalin dús játékmenete hamar szerethetővé tette a fagyos helyszínen játszódó programot. Három esztendővel később a Capcom elhozta a folytatást, kérdés, hogy ugyan kinek és legfőképp minek?…Lost Planet 2 Videoteszt (HD)Tíz év telt el az első rész óta, a bolygón véget ért a jégkorszak, az akció immár esőerdők mélyén zajlik. A készítők úgy gondolták, hogy nem fárasztják a játékosokat holmi történetmeséléssel, ehelyett a kooperatív módra helyezik a hangsúlyt. Adott tehát egy kalap, teledobálva küldetésekkel, melyeket legfeljebb négyen, vagy akár egyedül, a kétségbeejtően hülye gépi társakkal teljesíthetünk. Utóbbi esetén a hangulat az intenzív lövöldözés ellenére is hamar leül: a hatalmas rovarok ugyan baromi jól néznek ki, de még ők sem tudják hosszú távon fenntartani az érdeklődést.
A grafika szemkápráztató, azonban hiába a gyönyörű megjelenítés, ha fantáziátlan és egymást ismétlő helyszínek nem tudnak felnőni a technikai színvonalhoz. Sőt, még a kamerakezelés sem tökéletes. A multiplayer szerencsére valamelyest megmenti a játékot; bár játékmódból csak a klasszikus team deathmatch, capture the flag és társai vannak jelen, ezek legalább nyújtanak valami pluszt, ami miatt érdemes 20 percnél többet a játékkal tölteni.


KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)


Hiába ért véget a jégkorszak és uralkodott el a hőség a bolygón, a korábbi fagyos táj sokkal melegebb fogadtatásban részesült, nem hiába. A Lost Planet 2 majd minden téren visszalépés az első részhez képest, s bár az akció ezúttal is tüzes, a nulla történetet és gyenge billentyűzetes irányítást még a csodás körítés és a hatalmas sáskák sem tudják kárpótolni.


Címkék:  Lost Planet, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>