Homefront – Hív a kötelesség, hív a haza

DeathEvil • 2011-11-18 03:21:58 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


HomefrontCall of Duty. A játéksorozat, mely az elmúlt években az egyik legnagyobb hatást gyakorolt a játékvilágra. Lehet szeretni, utálni, az azonban biztos, hogy bizonyos mértékig az egész FPS műfajt a maga képére formálta. Az évről évre növekvő bevételek láttán pedig nem csoda, hogy mások is megpróbálnak összehozni valami hasonló élményt nyújtó szoftvert. Ennek szellemében készült a Homefront is, mely középszerűsége ellenére szolid sikert aratott.Homefront PC Videoteszt (HD)A program története szerint Észak-Korea maga alá gyűri déli szomszédját és Japánt is, majd duzzadó magabiztossággal az Egyesült Államoknak esik, ahol első nekifutásra komoly sikereket könyvel el. A sztori tálalása nagyon erős: a megszállók kegyetlenkedései, a romos tájak drámai atmoszférát kölcsönöznek a programnak, sajnos azonban ezt nem sokáig szívhattam magamba, ugyanis úgy röpke öt óra után már a stáblistát bámultam. A rövid játékidőt még-még lenyeltem, amire viszont kortyolnom kellett párat, az a végletekig lineáris pályatervezés volt: mintha láthatatlan csövekben futkostam volna, egyszerűen olyannyira beszűkült a rendelkezésre álló tér. Elágazást, kerülőutat nem találtam, gyakorlatilag olyan egyértelmű minden, hogy billentyű-és egérkombinációt ismerő idomított majom is képes lenne végiglőni magát a küldetéseken.
A többjátékos mód próbálná megmenteni a játékot és a fájdalmasan rövid kampányt, de ezt csak mérsékelt sikerrel teszi. Adva van a valahonnan gyanúsan ismerős pontrendszer, a kitüntetések, feloldható fegyverek és perkek kombója. Ezzel nincs is különösebb baj, mert a rendszer működik. A játékmódok is szórakoztatóak, az egész pakk viszont mégsem tudott hosszabb ideig lekötni, hiszen amikkel itt találkoztam, azokat láttam már máshol is – jobban megvalósítva.


Homefront (a kép nagyítható)

Homefront (a kép nagyítható)


Hardver igényét vizsgálva a Homfrontnak azt kapjuk eredményül, hogy egészen barátságos rendszerkövetelménye van. Rendesen optimalizálták a fejlesztők, mivel még a mobil készülékünkön és a gyengébb számítógép konfigurációnkon is meg tudtuk találni rajta a megfelelő beállításokat, amikor még a játék is élvezhető, látványos külsőben tündökölve a minimálisan elvárt 30 frame/secundum körüli játszható értéket produkálta. Ebből kifolyólag egy komolyabb hardverekkel megtámogatott gépezet zökkenőmentes kikapcsolódást nyújtó, jóval 30 FPS feletti értékeket is képes produkálni.


Homefront


Nem volt reménytelen próbálkozás a Homefront, a végeredményt korántsem nevezném rossznak, de azért a jó sem ilyen. A pofátlanul rövid, lineáris és kissé szürke kampány végülis szórakoztató, mint ahogyan a tisztességesen összerakott multi is. Mégis csak akkor érdemes rá időt szánni, ha a hasonló hangulatú, nagyobb, szebb, jobb FPS-eket már végignyomtuk.


Homefront


Címkék:  Homefront, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>