Örökkévalóságnak tűnő várakozás Duke Nukem Forevert szült

DeathEvil • 2011-11-14 13:10:33 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Duke Nukem ForeverA halottnak hitt Duke Nukem mégis feltámadt, ebből is látszik, hogy csodák márpedig vannak. Azonban kérdés, hogy egy tíz éve készülő alkotás a mai, modern, pörgős és látvány orientált világban is megtudja-e állni a helyét. Egy biztos: az alap, azaz maga Duke, aki egy erős, határozott és különc jellem, mely egy igazán jó kiindulási pontnak bizonyul. Azonban ha a végeredményre is kíváncsi vagy, meg kell nézned a kicsit már talán túl alapos videotesztünket: a Duke Nukem Forevert! Nyugodt lehetsz, nem kíméltük az öreget.Duke Nukem Forever Xbox 360 Videoteszt (HD)Azok után, hogy a 3D Realms lehúzta a rolót, már mindenki búcsút intett a majdnem kész legendának. A legenda, mely örök fejlesztésre volt kárhoztatva, megmenekült a feledés homályától, mivel a Gearbox megvásárolta Duke jogait, és az utolsó simításokat elvégezve elhozta nekünk az idegenek rémét, hogy hazavághassuk a dögös sunáinkra ácsingózó rondaságokat. Az elkövetkező percekben tanúi lehettek annak, hogy mit lehet egy évtized alatt létrehozni.
Sajnos kijelenthetjük, hogy ezesetben a rengeteg idő a Forever hátrányára vált. Maga a játékmenet és az alkalmazott elemek így 2011-ben bizony már jócskán idejétmúltak. Miniatürizált távirányítós autós száguldozás vagy gáztűzhelyen hamburgerek tetején való ugrándozás, bizony még tetemes humorérzék megléte esetén sem nevezhető szórakoztatónak, hanem sokkal inkább kínosnak. Sok mindent elárul a kreativitás színvonaláról az is, hogy az egyik budiban dobálózhatunk egy vaskos ürülék darabbal és élvezhetjük a barna foltokat amit a falakon hagy.


Duke Nukem Forever


A teljesen lineáris és scriptelt előrehaladást idegesítő ügyességi platform részekkel próbálták hígítani, de ennél szomorúbb, hogy még a főellenfelek sem emelkednek ki az átlagon aluli posványból. Ha pedig a látvány terén kellene pálcát törnünk az új Duke fölött, akkor abban egy percig sem lenne köszönet. Még a PC-s verzió a nagyobb felbontásával elmenne, de sajnos akkor is ezekkel a modellekkel és ronda effektekkel, textúrákkal vagyunk kénytelenek szembesülni. Valami pozitívnak tudnám mondani talán néha a hangokat, de még Duke szinkronja sem tűnik most annyira eredetinek, mint régen, hiába adta a hangját hozzá most is Jon St. John.


Duke Nukem Forever


Legalább az a szlogen igaz lenne a Foreverre, hogy „Ronda és finom”, de még azt sem mondhatjuk, hogy a remek akciórészeivel és humorával tudja palástolni a ráncos, narancsbőrös, szottyadt, pigment hiányos, gombás, fekélyes külsejét. Borzasztóan elmaradott, mind technikailag, mind játékmenetében, azonban a rajongók és az öregek találhatnak benne pár kellemes pillanatot. A Gearbox kezei között a jövőben azért még valami komolyabb is létrejöhet a Duke Nukem brand alatt.

See you in Hell!


Duke Nukem Forever


Címkék:  Duke Nukem, Forever, Xbox 360, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>