Dead Island Videoteszt, a PC verzióval jártunk zombi földön

DeathEvil • 2011-11-16 16:00:34 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Dead IslandZombik minden mennyiségben, undorítóak és erőszakosak, de mért vannak rövidnaciban és fürdőruhában? A válasz pedig egyszerű, ez Dead Island. Egy trópusi szigeten nyaraltunk miközben egy éjszaka leforgása alatt szinte mindenki zombivá változik. Feladat egyszerű, túl kell élnünk, eközben megoldást kell találni a menekülésre és útközben minél több emberen segíteni. Mészárlásra, szeletelésre, kloffolásra felkészülni a tenger homokját elöntötte a vér és a belek.Dead Island PC Videoteszt (HD)Lengyel szomszédaink rendesen oda tették magukat. Egy gyönyörű és részletgazdag szigetet álmodtak meg nekünk és a lehetőségekben sem szenvedünk hiányt. Gondolom, még az érdekelne szinte mindenkit, hogy vajon miben tud többet vagy mást adni a Dead Island a már ismert konkurensénél a Dead Rising-nál. Remélem erre sikerült választ találnotok az alábbi videotestben.Természetesen a másoknál már látott elemek ezúttal sem maradnak ki, úgymint a különböző gyilkos fegyveralkalmatosságok fabrikálása vagy a finom RPG-s elemek szerepeltetése, de Capcom féle infantilis irányvonal helyett itt egy sokkal kiélezettebb, halálosabb élmény megteremtésének lehetünk tanúi. Az első személyű nézet és a földhözragadt fegyverkínálat sokkal komolyabb, realisztikusabb megvilágításba helyezi a játékélményt.


Dead Island


Nem csak egy nagy szigetet kínál a Techland, de négy különböző fizikumú és ebből fakadóan más fegyverjártassággal megáldott karaktert is, ami többszöri végigjátszást biztosít. De nem csak a választható főhősökből van több, hanem a zombik is rengeteg különböző alakban vannak jelen és akadnak köztük speciális képességekkel rendelkezők, na és persze mini-boss adottságúak is. A fő történet előregördítése mellett számos mellékküldetést is elvállalhatunk, melyek nem egy esetben túlmutatnak a szaladgálós, hozzunk vizet vagy konzervet missziókon. A hatalmas területek közötti utazást pedig egy kis önfeledt Carmageddonozással is eltölthetjük, ha találunk egy két még működő verdát a szigeten (a zombik pedig előszeretettel ugranak majd lökhárítónk elé).


Dead Island


Hardverigény és optimalizáltság terén jeleskedik a Dead Island és annak Chrome 4-es motorja. Ami fakadhat abból, hogy egy kicsit már korosodó engine-ről beszélünk, de a néhány hónappal korábbi Call of Juarez – The Cartel-el ellentétben itt sikerült egy egészen látványos környezetet megalkotni, finom részletekkel és látványos effektekkel. Ezért dicséretes, hogy a kisebb konfigurációnkon és még a teszt laptopunkon is hajlandó volt elfogadható sebességgel futni maximális beállítások mellett.


Dead Island hardveres táblázat


A Techlandet dicséret illeti, mivel sikerült összerakniuk egy hatalmas, látványos szigetet és azt úgy megtölteni akcióval, hogy az embertelenebb túlélést kíván meg, mint amivel eddig találkozhattunk. A fizikai közelségből levagdosott végtagok, szétpukkasztott fejek minden eddiginél nagyobb hatást gyakorolnak az emberre az életünkért vívott küzdelmek során az élőholt csordákkal szemben. A máshol már látott megoldásokat pedig üdvözlendően fogadjuk, és nem árasztjuk el plágium vádakkal ezt a rendkívüli nyaralást biztosító alkotást. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia.


Dead Island


Dead Island PC a tiéd lehet 9.990 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ettől totál bezombulsz.

Dead Island Xbox 360 a tiéd lehet 11.500 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ettől totál bezombulsz.

Dead Island PS3 a tiéd lehet 12.500 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ettől totál bezombulsz.


Címkék:  Dead Island, Techland, PC, Videoteszt, Zombi


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>