Table Top Racing PS Vita (írott) Teszt

DeathEvil • 2014-09-16 04:43:03 • Rovat: Tesztek • Platform: PSP


Table Top RacingNincs is jobb annál, mint mikor apró autókkal egy hatalmas konyhaasztalon versenyezhetünk, vagy műhelyben szerszámok közt, esetleg egy kerti piknik alkalmával. A Kart játékoknak igazán nagy múltja van, köszönhetően könnyed játékmenetüknek, atmoszférájuknak és szerethető stílusuknak. A Table Top Racing személyében itt egy újabb versenyző, ako mobilokról ugrott most át a Sony kézikonzoljára.Table Top Racing PS Vita TesztRemélem velem együtt sokan imádják a kis autós, extrém terepeken csapatós arcade versenyjátékokat, mint a nagy klasszikus MicroMachines-t, szerencsére a mai napig akad a műfajban újabb jelentkező. A Playrise Digital mobilokra készített Table Top Racingjét a Ripstone most PlayStation Vitára is elhozta, a Sony Vita-ján pedig ezek a kisebb gyöngyszemek brillírozni szoktak elég, ha csak a Motostorm RC-ra gondolunk. A Table Top Racing is bevet mindent a sikerért, power-upok, különleges pályadesign, szóval lássuk a medvét.


Table Top Racing


A játékkal kapcsolatos kedvező előjel, hogy az eredeti fejlesztők olyan játékok fejlesztésében vettek részt korábban, mint a F1 Championship Edition vagy a PlayStation 1-es Wipeoutok, de sajnos ezek a tények nem jelentenek garanciát a minőségre. A Table Top Racing akár, hogy is nézzük csak egy átlagos versenyjáték lett, ami odafigyeléssel használja a zsáner elemeit, de mégis lelketlen végeredmény született belőle. A Tabel Top Racing ötlettelenségtől megrészegülve büfögi vissza a műfaj kliséit elég, ha megnézzük a játékmódjait. Hot-Lap, adott idő alatt letudni egy kört, Pure Race sima verseny, Pursuit üldözés, Elimination utolsó mindig kiesik, a Combat pedig a szokásos power-upos verseny, ahol a már kismilliószor lerágott felszedhető extrák várnak (követős rakéta, turbó, lerakható bomba és lelassító EMP). A különböző játékmódokból összehánytak pár bajnokságot, melyek teljesítésért csillagokat kapunk. A bajnokságokat egy több versenyes kihívás koronázza meg, ahol összesítve a legtöbb pontot kell megszereznünk a kupa elnyeréséhez.


Table Top Racing


A 8 pálya különösebb tervezői zsenialitást nem villant meg, zúzhatunk gyerekszobában játékok közt, sufniban szerszámok közt, kertben piknik asztalkán vagy kínai kajáldában. Kisebb dombok, hajtűkanyarok, hidak tarkítják a terepet, ezeket pedig nem kevesebb, mint 17 géppel szánthatjuk fel. Sportautó, fagyis kocsi, hot-dogos verda, terepjáró, Dumb és Dumber blöki mobiljára hajazó nyuszi gép, kellemes a felhozatal és a garázsunkban a különböző tulajdonságú verdákat a versenyeken szerzett érmékből fejleszthetjük, tuningolhatjuk és festegethetjük. Szerencsére a vezérlés a Twin-Stick kontrollnak hála kellemesen könnyed, az analógkarok megfelelően végzik a dolgukat és még a tapipad is kapott funkciót kár, hogy sokszor nehéz a hátrapillantás az éles kanyarok, a szoros futamok révén.


Table Top Racing


A bajnokságok mellett kapunk még különleges eseményeket, valamint driftelésre kihegyezett száguldásokat is, kár, hogy a gyenge lábakon álló játékmenet miatt érdektelenek, egyszerűen pár menet után alább hagy a lelkesedés. A furcsán instabil módon viselkedő autók irányítása mellett a tempó is sokszor álmosító és az élményen a három kameraállás egyike sem tud segíteni. Később vehetünk bikább gépeket és ugye, mint említettük fejleszthetjük is őket, azonban ez a Vita képességeit kevéssé kihasználó grafikai megvalósításon, a gyatra zenéken ez semmit sem segít és a mikrotranzakció jelenlétének se igazán örültünk egy fizetős játék esetében. A helyi multi mellett, online négyfős csatákban is részt vehetünk, a globális ranglistákon pedig mindig ott viríthat a nevünk feltéve, ha hibáit, a tucat szagát elfogadva rá tudunk kattanni. Számomra jobb játékokat is rejt a Vita felhozatala.


Table Top Racing


Címkék:  Table Top Racing, kart, Racing, Vita


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>