OnLive Bemutató – A jövő már az ajtóban toporog

Mike • 2012-04-03 18:37:56 • Rovat: Egyéb


Volt már olyan, hogy egy játékot csak azért nem vettél meg, mert tudtad, hogy sírás lenne a vége a hatalmas gépigény miatt? A géped régi már, de az interneted bivalyerős? Nos, ha magadra ismertél, akkor az Onlive neked készült. Csak internet és semmi más, ámbár az nagyon. Lássuk a részleteket.OnLive Bemutató – A jövő már az ajtóban toporog (HD)Tehát a rendszer lényege nagyvonalakban annyi, hogy egy program segítségével rá tudsz csatlakozni más távoli gépekre, amiken futnak az általad használt játékok. Nem kell se videókártya, se több magos processzor, de még rengeteg RAM sem, hiszen a te számítógéped adatai nem nagyon számítanak bele az élménybe. Egyedül az internet sebesség a lényeg, de manapság már talán ez nem okozhat gondot. Legalábbis elsőre ezt hinné az ember.
Először a pozitív dolgok: az ötlet valóban kiváló. Szinte minimális összeg ráfordításával lehet akár egy olyan „géped”, amin majdhogynem minden elfut. A játékok megvétele előtt kipróbálhatod őket ingyen, sőt ha valami megtetszik, nem muszáj megvenned örökre, lehetőség van rá, hogy csak kibéreld egy két nap erejéig. Természetesen helyet kapott az achievement rendszer is, akárcsak más közösségi lehetőségek. Figyelemre méltó, de sajnos nem tökéletes.


OnLive Bemutató (a kép nagyítható)

OnLive Bemutató (a kép nagyítható)


A szerverek messze vannak, ezért még egy egész erős internet kapcsolat esetén is felléphet némi lagg, ami bizony a játékos igazi ellenfele lesz a játékok során. Magyarországról egyenlőre nem lehet vásárolni, ami talán később orvoslásra kerül, akárcsak az előbb említett probléma is. Sokan persze nem támogatják a rendszert, ami bizonyos szempontból érthető is, de talán idővel ez is változhat majd.


OnLive BemutatóOnLive BemutatóÍgéretes a jövő, ha teljesen kiforrja magát az OnLive. Mindenképp érdekesen hangzik, hogy egy távoli gépen keresztül irányítsuk azt, ami nekünk el sem indulna. Mi bátran ajánljuk, hiszen teljesen ingyenes és egy próbát egész biztosan megér. Viszlát az OnLive – ban.


Címkék:  OnLive


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>