2012 Legjobb indie játéka - A kicsik óriás csatája

Mike • 2013-02-09 18:57:09 • Rovat: Egyéb


Sokan csak lenézően tekintenek az indie játékokra, pedig ez nagy hiba, hiszen ezek a címek gyakran ötletesség terén még a nagyobb kiadók projektjeit is lefőzik. Ezek a játékok jól példázzák, hogy néha kevés pénzből is lehet valami maradandót alkotni, hiszen a kreativitásnak semmi sem szabhat határt.



2012 Legjobb indie játéka - A kicsik óriás csatája (HD)



A jelöltek listájába több versenyző is beverekedte magát, úgyhogy a döntés nem volt könnyű. Elsőként rögtön említsük is meg a máshol számos díjat bezsebelő Journey-t, amit ugyan valódi játéknak nevezni kicsit erős, de mint művészeti alkotás, páratlan. A Fez-ről sem szabad elfeledkeznünk, ami a sikereken felbuzdulva hamarosan multiplatform címként tér vissza, a rajongók legnagyobb örömére. A Vessel vizes steampunk világa is rengeteg szabad percet rabolt el tőlünk a tavalyi évben, de a Deadlight zombikkal átszőtt kalandja is egész jóra sikeredett.


Mint fentebb írtam, a döntés nehéz volt, de mindent összevetve a tavalyi évben a Vessel volt a legkiemelkedőbb alkotás. A vízzel machináló és új haverokkal operáló tudós kalandjai pár pillanat alatt rabul ejtettek minket, az ötletes és gondolkodásra sarkaló fejtörők pedig igazán megdolgoztatták kis szürkeállományunkat. Főhősünk szerencsére a hangulat és a látvány terén is tökéletesre vizsgázott és bár az újrajátszhatósági faktorban kicsit elbukik a vizesnyolcas, minden másban a többiek előtt végzett.

A 2012-es esztendő legjobb indie játéka a GameTeVe stábja szerint a Vessel.






Címkék:  2012, Legjobb indie játéka


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>