Gears of War Antológia - Vesszenek a Locustok!

Mike • 2013-03-21 14:34:04 • Rovat: Egyéb


Manapság, ha valamilyen játék kapcsán a fedezékrendszer szóba kerül, akkor az esetek nagy többségében a Gears of War széria a mérvadó. Bizony-bizony a 2006-ban debütált első rész műfajt teremtett és előkészítette a terepet a többi tucat fedezékes-TPS-nek, amik mind-mind az Epic zsenijén igyekeztek felkapaszkodni.Gears of War Antológia (HD)Az első rész tehát hatalmas siker lett és ezt az irgalmatlan brutalitásával és a pörgős játékmenetével érte el. Persze volt sztori is, de nem ezen volt a hangsúly. Később egy PC-s portnak is örülhettünk, de a második rész érkeztével valóban Xbox 360 exkluzív cím vált belőle.
De milyen exkluzív te jó ég! A Gears of War 2 valami elképesztően pörgött, hozzá képest az előd, csak egy délutáni teadélutánnak tűnik. Na jó, egy durva teadélutánnak. A sztori már jóval komolyabb szerepet kapott és a multi is sokkal hangsúlyosabb lett, bevezetve a horda módot, amit azóta már szinte minden fejlesztő elkészített a maga módja szerint. A második rész tehát a tökéletes folytatás képében tetszelgett, ezért a harmadik epizód a lehetetlenre vállalkozott. Nem is sikerült neki és bár egy remek játékot kaptunk a személyében, az elődhöz nem tudott felérni, de talán ez nem is baj. A Delta Squad története lezárult, még ha nem is úgy, ahogy mindenkit szerette volna.


Gears of War Antológia (a kép nagyítható)

Gears of War Antológia (a kép nagyítható)


Bár Cliff Bleszinski többször kijelentette, hogy a trilógia teljes és nem érkezik folytatás, azt az Epic-nél is tudják, hogy egy olyan név, mint a Gears of War, csak úgy hozza majd a milliókat. Hamarosan meg is érkezik a sztori előzményeként funkcionáló Judgment, ami új szereplőkkel támad a régi játékmenettel karöltve. Negyedszerre is elég lesz a bevált recept, vagy a széria már korábban ellőtte az utolsó golyóját? Nemsokára visszatérünk rá.


Címkék:  Gears of War, Gears of War 2, Gears of War 3, Xbox 360, Antológia, Epic Games, Microsoft Games


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>