A legdurvább Wii mod: UNLimited Edition

BadSector • 2011-11-15 17:32:49 • Rovat: Hardver


Rengeteg tehetséges, ügyes kezű és fantáziával megáldott ember szaladgál a világban. Ezek egy része arra érez késztetést, hogy művészetét teremtés vággyal felvértezve egy videojáték konzolt vagy számítógépet felhasználva fejezzen ki. Esetünkben is ez történt egy Dán fiatalemberrel és egy Nintendo Wii-vel. Ilyen az, amikor egy tökéletes projekthez egyszerűen minden adott...A legdurvább Wii mod: UNLimited EditionMartin Neilsen (Angel OD) eme projektjét még 2009-ben kezdte el, az érdeklődők a munkafolyamatot nyomon is követhették a bit-tech.net fórumában. Az építkezés hosszasra sikeredett, de egy kisebb szünet után pár hónappal ezelőtt csak sikerült befejezni a valaha látott egyik legjobb és legprofibban kivitelezett konzol modját.KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)A dán úriember egy egyetemen javarészt fémből készít modelleket és prototípusokat, vagyis foglalkozásából adódóan mind készség mind szerszámpark tekintetében igen erős háttérrel csapott bele a munkálatokba. Mindig is nagy rajongója volt a moddingnak, ezért elhatározta, hogy létrehoz egy igazán különleges, egyedi konzolt. A választás a Nintendo Wii-re esett, mint kiindulási alap. Átböngészve a világhálót konstatálta, hogy olyan igazán radikálisan átalakított Wii eddig még nem látott napvilágot, így vett egy nagy levegőt és szabadjára engedte fantáziáját.KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)A képeken látszik, hogy alaposan elszakadt a gyári formátumtól, ez olyannyira sikerült, hogy első ránézésre meg sem lehet állapítani, hogy ez egy Wii. Az átalakítás kulcspontja a két oldalt elhelyezett tartály, igen, ezek egy vízhűtéses rendszer alkatrészei. Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy a ma forgalomban lévő konzolok közül a legkisebb teljesítményű darabra mégis minek folyadékhűtés, de a készítő hanyag eleganciával erre így válaszolt: mert megtehetem!KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)A hűtés minden porcikája egyedi, kifejezetten ehhez a projekthez készült. Sikerült találnia egy olyan apró pumpát, mely befért az egyik tartály talapzatába, ráadásul olyan alacsony a fogyasztása, hogy táplálása néhány összenyalábolt USB portról is lehetséges, így az alaplap forrasztgatása nélkül sikerült megoldani, hogy a vízhűtés csak akkor üzemeljen, ha a konzol épp használatban van. Lévén egy Wii hőtermelése egy átlagos számítógépnél alacsonyabb, így nem lett túlproblémázva a hőcserélő: a 2 mm-es hátoldali alumínium lapon 5 cső került rögzítésre, ezzel le is van tudva a passzív hűtés (valószínűleg már a tartályokban lévő vízmennyiség is elégséges hűtést biztosított volna).KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)A hűtőblokk is egy CNC remekmű, a víz útja a Wii logó alapján készült, a betűket felszín alatti csatornák kötik össze. A bal oldali torony tetejébe még egy digitális hőmérő is került, mely a víz hőmérsékletét monitorozza. Saját bevallása szerint kissé félt a hardver piszkálásától, de a szürke burkolatú „beszívós” optikai meghajtó nem igazán passzolt az összképbe, így azért csak összeszedte a bátorságát és „belevágott”.KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)No nem kell komoly dologra gondolni, egyszerűen csak megvizsgálta a meghajtó fedlapját, hogy a szerkezet és a stabilitás károsítása nélkül maximálisan mennyi fémet tud eltüntetni, a maradékot feketére fújta, és meg is született az átalakított beltartalom. Egyszerű, mégis látványos és remekül passzol a többi komponenshez.KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az UNLimited Edition a valaha látott egyik legszebb és legprofibb Wii mod, igazi álkoppantós produktum!Címkék:  Konzol, Wii, Nintendo, UNLimited Edition


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>