Archos 101 internet tablet mindent tud amit kell

DeathEvil • 2011-11-19 04:13:42 • Rovat: Hardver


A tablet készülékek már jó ideje izgatták a fantáziánkat, hogy vajon mi az amit a nem is olyan csekély összegért cserébe nyújtani tudnak. Sok érvelést meghallgattunk már egy ilyen mobil készüléket illetően, de most lehetőségünk volt alaposabban tesztelni egy Archos 101 internet tabletet és végre testközelből tapasztalhattuk meg a lehetőségek széles skáláját, amit egy ilyen lapos kis hordozható gép nyújtani tud.Archos 101 internet tablet videoteszt (HD)Az archos termékcsalád 101-es típusához volt szerencsénk, mely egy Android operációs rendszerrel felvértezett 10.1” kapacitív kijelzőjű internet tablet. Ezen eszközök vitathatatlanul legnagyobb előnyei a mobilitásban (kis súlyban), az érintőképernyőben, a Wi-Fi vagy 3G szolgáltatásokban és a mozgásérzékelőben rejlenek. Azonban kérdés, hogy ki mennyire tudja ezeket a lehetőségeket kihasználni, vagy mennyire van szüksége ezen funkciókra a könyvolvasáson és az internetezésen kívül. tesztünkben minden lehetőséget igyekszünk górcső alá venni.

Ebben az elsők közül való hardveres tesztünkben annyira belelkesedtünk, hogy rögtön alaposságra hivatkozva két részre bontva, két külön videoban vizsgáljuk meg a készülék nyújtotta szolgáltatások módját és milyenségét. Az első részben a gép külsőségeivel, paramétereivel, hardvereivel és multimédiás funkcióival, valamit azok minőségével és néhány szolgáltatásával ismerkedünk meg. Az általános felhasználói igényekre koncentráltunk.A folytatásban pedig Android rendszerről lévén szó, egy alaposabb játéktesztnek vetettük alá az Archos tabletjét. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen minőségű videojátékokkal lehet játszani ilyen formában és ezek a játékok milyen típusú szórakozást (na és persze milyen irányíthatóságot biztosítanak) tudnak szolgáltatni. Olyan androidos címeket próbáltunk ki, mint az Angry Birds, Fruit Ninja, a Dungeon Hunter, a N.O.V.A. , vagy a gépen alapból megtalálható Racing Thunder. De a retrós vonalat sem hagytuk figyelmen kívül, mivel az Archos AppsLibjében rengeteg androidra átültetett régi klasszikussal találkozhatunk teljesen ingyen. Mozgásérzékelős és érintőképernyős játékvezérlés minden fajtájával megismerkedhettek.A szép nagy kijelzővel rendelkező 101-es Archos számos további funkcióval is bír, melyet a tesztben kiemeltünk és meg is mutattunk. A digitális képkeret funkció, a képregény nézegetés és az internetezés a leg kézenfekvőbb szolgáltatások, csak úgy, mint a multimédiás lehetőségek, mint a videozás és zenehallgatás. A gép képes 720p videok lejátszására is és a mini HDMI kimenetének köszönhetően bármikor, bárhol rendezhetünk egy kis vetítést tabletünkről.


Archos 101 internet tablet (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)


A tesztalanyunkon kívül természetesen az Archos több különböző méretben, kiszereléssel és árfekvésben kínálja készülékeit, egészen az apró 3,2”-os Wi-Fi-s 8Gb-os fekete marok tablettől, a 8,9”-os Wi-Fi-s 32 Gb-os Windows 7-es PC tabletekig. Az elfogadható külső és belső tulajdonságokhoz, pedig elfogadható vételárat is kínál, mely egyes tabletek horrorisztikus árcédulához mérten nem egy elhanyagolható tényező.Archos 32 Wi-Fi 8GB Fekete: 33 460 Ft AKAROM!

Archos Arnova 10 Wi-Fi 4GB Fekete: 47 640 Ft AKAROM!

Archos 70 Wi-Fi 8GB Szürke: 55 110 Ft AKAROM!

Archos 9 PC tablet Windows 7: 119 400 Ft AKAROM!


Címkék:  Archos, tablet, android, Hardver


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>