Nintendo 3DS Videoteszt - Megnéztük a Nintendo új kütyüjét

DeathEvil • 2011-11-15 11:37:45 • Rovat: Hardver • Platform: DS/3DS


Elindítjuk videosorozatunkat, melyben a különböző konzolokkal foglalkozunk. Minden most használatos és jövőben megjelenő gépet bemutatunk és esetlegesen segítünk a döntésben. Nem maradnak ki a kézi konzolok sem, így a jelenlegi generáció szereplői: mint a Sony PlayStation 3-a és PlayStation Portable-je, a Nintendo Wii-je, DS-e ( különböző verziói: DS Lite, DSi és DSi XL) és 3DS-e, valamint ugye a Microsoft Xbox 360-ja mind sorra kerülnek majd. Ha pedig az aktuális játékgépek elfogytak, jöhetnek a retró masinák. Nézünk majd PlayStationt, Nintendo 64-et, Game Boy-t, Sega Master Systemet, Commodore 64-et vagy akár ősrégi PC-ket is.Nintendo 3DS Videoteszt (HD)A Nintendo 3DS konzoljának tesztelése közben rá kellett jönnünk, hogy annyi újdonsággal és érdekességgel szolgál a gép, hogy az információkat képtelenség egy videoban átadni, így két részre bontottuk a tesztet. Az első rész foglalkozik a gép paramétereivel, külsőségeivel, dizájnjával, adottságaival, illetve, hogy mit tartalmaz a gyári kiszerelés.A második részben bekapcsoltuk a 3DS-t és megnéztük működés közben valamint azt, hogy milyen alkalmazásokkal felvértezve jut el a végfelhasználókhoz a termék. A beállítások mellett megnéztük hogyan lehet a kis marok konzollal internetezni és kipróbáltuk a Game Note-ot, a 3DS Camerát, a 3DS Soundot, és Mii Makert is. Érdekesebbek a mozgásérzékelőre és a kamerákra épülő remek programok: mint a Face Raiders vagy az AR Games. Számos újdonsággal és innovációval számolhatunk.Több olyan apró szolgáltatást is találni a 3DS-ben, úgymint a lépésszámláló vagy a Street Pass, amikre a videoban idő hiányában nem tudtunk kitérni, így ezeket most tárgyaljuk röviden.

SpotPass: A 3DS alvó üzemmódban vagy játék közben folyamatosan keresi az alkalmat arra, hogy vezeték nélküli elérési pontokon keresztül az internetre kapcsolódva különböző módokon adatcserébe kezdjen.

Street Pass: Automatikusan kutatja a közelben lévő 3DS-eket, hogy kapcsolatba lépjen és adatot cseréljen velük. Az adatcsere automatikusan lezajlik, amikor elmész egy olyan 3DS tulajdonos mellett, aki ugyanazt a StreetPass rendszerben is regisztrált szoftvert használja (mindegy, hogy éppen játszol vagy alvó üzemmódban viszed magaddal a 3DS-t).

Pedometer (lépésszámláló): A képernyő felső részén lévő lábnyomok mutatják az aktuálisan megtett lépéseink számát. Így érdemes mindig magunkkal vinni a kis masinát, mivel az Activity Log menüpont alatt pontosan vezetett statisztikákat böngészhetünk grafikonokkal illusztrálva napi, heti, havi vagy akár éves szinten lebontva a megtett lépéseinkről és a játékokkal, alkalmazásokkal eltöltött időnkről.

PlayCoins: Egyfajta fizetőrendszer a 3DS-en és a játékokon belül. Érméket kapunk bizonyos számú megtett lépés után is. Az érméket pedig elkölthetjük akár újabb AR Gamesek vásárlására, de több játékban is beváltható. Ilyen a Super Street Fighter 4 3D Edition is, ahol az érméinket a játékban használatos pontokra válthatjuk, melyekből különböző figurákat vásárolhatunk.


Nintendo 3DS (a kép nagyítható)

Nintendo 3DS (a kép nagyítható)


Azt kell mondanom, hogy a 3D-s élmény vitathatatlanul képes ámulatba ejteni az embert, RÖVIDTÁVON. Néhány percig felvillanyozó, majd szép fokozatosan OFF állásba kerül a csúszka, mivel zavaróvá válik használat közben és a szemünk is sokkal jobban fárad, arról nem is beszélve, hogy egy megfelelő pozíció és szög megléte szükséges a tökéletes élményhez. De ez semmit nem von le az értékéből, egy kivételes opcionális technológia, amit a Nintendo szabad szemmel látható módon képes volt megteremteni.


Nintendo 3DS


A 3D-n kívül pedig számos egyéb tulajdonsága maradt a gépnek, melyek pozitív irányba döntik a megítéltetés mérlegét (egyedül csak a borzasztóan gyenge kameráit nem tudom hova tenni). Az erősebb hardverek egy sokkal komolyabb látvány megteremtését biztosítják. Ezúttal az érintő képernyő mellett már Motion és Gyro szenzor is található a készülékben, mely még több kreativitással megáldott játékprogram megszületését teszi lehetővé. Az Augmentid Reality kiaknázása pedig igazán forradalmivá varázsolhatja a Nintendo 3D-s handheldjét. Szóval nagy jövő előtt áll a 3DS, amihez csak az kell, hogy megfelelően ki tudják majd használni a tulajdonságait a fejlesztők és a felhasználók is megtalálják majd ezekben a számításaikat. Több változós az egyenlet, egy nagyon gyorsan fejlődő világban élünk, így az sem kizárt, hogy a mobil készülékek térnyerése (a hamarosan érkező Sony Vita-járól sem szabad megfeledkezni) betesz majd a Nintendonak.

A tesztelésre kapott Nintendo 3DS-t köszönjük a BlueChipnek, míg a játékokat a Nintendo hivatalos magyarországi forgalmazójának, a Stadlbauer Kft.-nek.Nintendo 3DS Cosmo Black házhoz megy 71.190 Ft-ért a BlueChip-től. Ne tétovázz!

Nintendo 3DS Aqua Blue házhoz megy 71.190 Ft-ért a BlueChip-től. Ne tétovázz!


Címkék:  Nintendo 3DS, Hardver, Videoteszt, Handheld, Gépbemutató


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>