Várva várt multiplatform - PS4, Xbox One, PC - játékok 2018-ban

GameTeVe • 2018-02-21 09:48:22 • Rovat: Hírek • Platform: PS4


Vitathatatlan tény, hogy a konzoljátékok piacának jelentős részét teszik ki a platformexkluzív játékok, azonban az is cáfolhatatlan, hogy a videojáték-konzolokat elsősorban a multiplatform játékok adják el, meghagyva a gép-és verzióváltás szabadságát, valamint a széles spektrumú grafikai élmények sorát. Így érdemes górcső alá venni azokat a játékokat, amik idei megjelenése borítékolt, és legalább két gépezeten is futnak majd.



1. Jurassic World Evolution (PlayStation 4, Xbox One, PC):



Garantáltan elementáris élményekben lehet részünk, és hangszálaink kímélésének is lőttek a fel-felsikoltásoktól hangos nappalinkban, ha idén beszerezzük az Operation Genesis új lélektani utódját, a Jurassic Word Evolutiont. A játék közel 30 különféle ásatást kínál, ahonan teljes ’dinoszauruszparkunkra’ szert tehetünk, a helyszín pedig természetesen az a Nublar sziget lesz, ahol annak idején a Jurassic Park is fellelhető volt. Külön öröm élményeink sorában, hogy a parkmenezsment-szimulátort az Elite megalkotói, azaz a Frontier Developments kreátorai jegyzik. A játék PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is elérhető lesz, hogy saját, exkluzív dínóparkunk felépítése és fejlesztését megvalósíthassuk a virtuális térben. Az idei év második felében vehetjük kezünkbe majd a Jurassic World 2: Bukott birodalommal is néhol hasonlóságot mutató kreációt.



2. Overkill’s The Walking Dead (PlayStation 4, Xbox One, PC):



Végre elérkezett az ideje a The Walking Dead kooperatív akciójátékának is, mivel a képregény a sorozattal karöltve, már igencsak nélkülözte az akciódus élményeket, de sajnos mindezidáig ebben nem lehetett részünk. Azonban 2018-ban elérhetővé válik a Payday alkotóinak és a képregény szerzőjének összehangolt munkájának eredményéből létrejött, négy eltérő kooperációra kialakított minőségi adaptációs program. Itt csapattagként természetesen a túlélés lesz a fő profilunk. Azonban a sorozattól és a képregény-füzetektől eltérően, a virtuális helyszín szinte teljesen sajátos, a kihívások ugyanis Washingtonban és környékén várnak ránk a játékverzióban. Feltehetően a fővárosi helyszín mellett állandó karakterekhez és egyes állandó figurákhoz nyúlnak vissza a játék megálmodói mindhárom platformon (PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n).



3. The Crew 2 (PlayStation 4, Xbox One, PC):



A The Crew folyatásaként valamikor idén remélhetőleg megjelenik a folytatás, a The Crew 2. Az előző epizóddal nem igazán bánt kesztíűs kézzel a szaksajtó, sőt, mondhatni ízekre szedte a kiszámíthatónak ítélt sablonnarratíva, ugyanakkor mégis a számos akciónak és a leértékelésnek köszönhetően véd- és dacszövetségként csatasorba állt a rajongói B-közép, akik imádták a játék nyújtotta világot és a temérdek versenyt, ami feledtette velük a történetiség egysíkúságát. Az új epizód a megszokásokhoz híven újabb szintet üt meg: az utók mellett repülők és hajók is szerepelnek az eszközrepertoárban. A helyszín vélhetően változatlanul az élethűen lemodellezett és élethű vizuális hatásokkal spékelt Amerika marad. A The Crew FanClub-tagok nagy örömére PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is megvásárolható lesz a játék.


Láthatóan 2018 is pezsgő évnek ígérkezik a multiplatform- és a konzoljátékok tekintetében, számos, várva várt újításra számíthatunk virtuális kalandozásaink terén. E pár példa a néhány kedvenc történet továbbgondolását summázta a teljesség igénye nélkül. Érdemes figyelemmel kísérni a játékportálokat is , hogy már a megjelenéskor, akár akciósan is hozzájuthassunk a kedvenc darabjainkhoz.






Címkék:  PS4, Xbox One, PC, játékok 2018-ban, multiplatform


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>