Végre megjelent a God of War!

GameTeVe • 2018-05-04 10:00:59 • Rovat: Hírek • Platform: PS4


Végre megjelent a God of War!


God of War


Április 20-án megjelent az év egyik legjobban várt nagy durranása, a God of War. Ezúttal Kratos az északi mondavilágba utazik, hogy megleckéztesse az ottani isteneket is. A Sony Santa Monica munkájában nem csalódunk; lélegzetelállító grafika és mozgásdinamika jellemzi a játékot.


A Play Station 4 konzolra tervezett God of War az elmúlt évek egyik legtöbbet dicsért játéka. Nem csak a „hivatásos” kritikusok, hanem a rajongók is rendkívül pozitívan fogadták a GoW megjelenését. Ezúttal elmaradtak a fanyalgó hangok. Nagyon régen tapasztalhattuk, hogy egy játékról szinte minden gamer elismerően szól.


Való igaz, a Sony Santa Monica semmit sem bízott a véletlenre. A grafikai tervezéssel nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint megalkotni a világ legszebb grafikával rendelkező játékát. Hogy ez sikerült-e, döntse el mindenki maga, de az bizonyos, hogy a játék látványvilága valóban különleges és lélegzetelállító. A játék készítése során nem csupán a látványvilágot tartották szem előtt. A drámai szál végig meghatározza a történetet, így nem túlzás azt állítani, hogy a God of War kötelező darab minden egyes PS4 tulajdonosnak.


A GoW magasra teszi a lécet a látványvilág és a történetmesélés tekintetében is. A játékgyártóknak alaposan neki kell rugaszkodniuk, ha túl akarják szárnyalni ezeket. Sőt, a GoW olyan közelségbe hozza a szereplőket és az akciókat, amelyek valóban lélegzetelállító látványvilágot eredményeznek. A Sony Santa Monica mindezt a váll feletti kameranézettel érte el, ami egyszerre különleges, újszerű és izgalmas közelséget biztosít.


A játék különlegessége a két főszereplő közötti viszony ábrázolása; Atreus nem csak tanul tőlünk, hanem a tanultakkal sokszor a segítségünkre is lesz. Ezzel a történetszál egy újabb izgalmas elemmel bővül, ami tovább gazdagítja a játék sokszínűségét és dinamikáját. Ketten vállvetve harcolhatunk az istenekkel, mitológia szörnyekkel és egyéb teremtményekkel, mindezek mellett soha nem látott mellékszereplőkkel találkozhatunk és ismerkedhetünk meg.


A játék harcrendszerét szinte tökélyre fejlesztették, igazán nehéz lenne belekötni. A mozifilmszerű látvány és a jól átgondolt történetmesélés új mérföldkő a játékgyártás világában. A játék teljes egészében elérhető magyar nyelven is, így egyetlen okot sem tudunk említeni, miért ne próbálnánk ki az idei esztendő eddigi legnagyobb durranását.







Címkék:  God of War, Sony, PS4, Play Station 4


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>