Akárki akármit mond, Duke Nukem a régi 3D-ben volt az igazi

DeathEvil • 2011-11-15 22:21:10 • Rovat: Retro • Platform: PC


1996-ban a 3D Realms totálisan betalált a flegma, beszólogatós, űbertökös Duke Nukemel. A konkurenciának beszólogató, világmegmentő macsó nem kímélte az idegeneket és még a méretesebbek fejét is letépte, hogy egy kis újságolvasás közepette leküldjön egy barna tengeralattjárót az Alien nyakacskáján. Erre volt szükség abban az időben, trágár dumák, csöcsös sztriptíz táncos csajok és egy szőke izomkolosszus, aki mindenkinek szétkú…, akarom mondani szétrúgja a seggét.Duke Nukem 3D Retró Videoteszt (HD)A múltban való merengés sokszor felesleges időeltöltés, de nem akkor mikor egy régi nagy klasszikus videojáték kerül a középpontba. Ezek az élmények meghatározóak voltak az életünkben és jó érzés tölti el az embert, mikor néhány pillanat erejéig felelevenednek a régi szép emlékek. Az ilyen régi szép emlékek felelevenítésére keresve sem találhatnánk jobb alanyt mint magát Duke Nukemet.

A tesztel kapcsolatosan érdemes tudni, hogy egy, a rajongók által létrehozott, kifogástalan minőségű HD-s felújított verziót volt szerencsém tesztelni. Az élmény pedig még impresszívebbnek hatott, mint ha a már grafikailag csúnyán idejétmúlt 1996-os eredeti verziót nyüstöltük volna. Arról meg már ne is beszéljük, hogy nem tudtam volna belőle nagyfelbontású videotesztet készíteni nektek, így ez a renoválás a Forever megjelenése kapcsán a lehető legjobbkor érkezett.Duke Nukem 3D

Bal oldalon az eredeti, jobb oldalon a felújított verzió.Pár szóban megemlíteném, hogy milyen változásokra, vagy úgymond látványbeli fejlődésékre lehet számítani, ha valaki kipróbálja a High Resolution Packet. Kezdjük ott, hogy az Atomic Edition verzióról van szó, azaz az extra fejezetet is tartalmazza, egy nagy halom bónusz pályacsomag társaságában. A modernizálás pedig nem merül ki a nagyfelbontásban és a 16:9-es képarányban. Már élsimításokat is kapcsolhatunk és a részletgazdagabb textúrák mellett (melyek megjegyzem négyszer lettek nagyobbak az eredetinél) még a robbanások és a fény-árnyék hatások is jelentős boostot kaptak. De finomítottak az animációkon és még a hangeffekteken is kevertek egy kicsit, hogy még dögösebben szóljanak a gyilkoló eszközeink.KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)

KÉP LEÍRÁSA (a kép nagyítható)Az igazi, a hamisíthatatlan Duke Nukem 3D ebben a felújított formájában nyugodt szívvel kijelenthető, hogy simán lefőzi a több mint egy évtizedig hegesztett, modernizálódni próbáló Forevert. Az eredeti klasszikus pályák, ellenfelek és hangok a feljavított verziónak köszönhetően még a mai játékosoknak is élvezetet biztosítanak, amellett, hogy ízelítőt kapnak a ’90-es évek videojáték kultúrájából, és technikai megvalósításaiból. A High Resolution Pack értő kezek munkája, így a kipróbálása mindenki számára kötelező.


Címkék:  Duke Nukem, Retró, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>