Uncharted 3 PS3 Videoteszt - Harrison Ford is belekockult!

BadSector • 2011-12-15 22:04:27 • Rovat: Tesztek • Platform: PS3


Uncharted 3: Drake's DeceptionMaga Harrison Ford, az Indiana Jones filmek egykori sztárja játszott az év legnagyobb PlayStation 3 címével: az Uncharted 3-mal! Miközben a híres filmbéli karakteréhez hasonló, laza és macsó, az életveszélyig vakmerő kalandort, Nathan Drake-et irányította a PS3 kontrollerével, Mr. Ford alig bírta leesett állát összeszedni a padlóról.Uncharted 3: Drake's Deception PS3 Videoteszt (HD)„A filmben mindig győzök, a játékban pedig… nos, ott néha meghalok!” – tette hozzá Ford nevetve. Bizony, az Uncharted 3 alaposan próbára teszi reflexeinket és koncentrációnkat egyaránt, ha Nathan Drake-kel a leghajmeresztőbb akciójeleneteket ép bőrrel akarjuk megúszni. Életbiztosítás? Pff. ez az, amit Drake SOHASEM fog semmilyen biztosítótól sem megkapni!Ez persze csöppet sem tántorítja el a mindenre elszánt szerencsevadászt, aki barátaival: az öregedő, de még jó kondiban lévő mentorával, Sully-val, a fekete hajú kalandornő vadmacskával, Chloéval, a csinos, szőke újságírónővel, Elenával, és a kopaszodó, angol utcai vagánnyal, Charlie-val ered ősének, Sir Francis Drake kalózkapitánynak nyomába. Célja, hogy megtaláljon egy elveszett várost, amely egy messzi afrikai sivatag szívében rejtőzködik. Amikor kiderülnek a romváros borzalmas titkai, többé már nincs visszaút Drake és barátai számára…


Uncharted 3: Drake's Deception


A játékra teljesen rákattant Harrison Ford egyáltalán nem túlzott abban sem, mennyire döbbenetes filmszerű élményben van részünk az állandóan pörgő és szédítő akciójelenetek kellős közepette, miközben egy távol-keleti utca kellős közepén jobbhorgokat viszünk be a ránk támadó rosszfiúknak, vagy egy Uzi teli tárját eresztjük a fejükbe, ahogy nyaktörő magasságokban egy kastély oldalán, vagy egy szakadék feletti sziklafalon lógunk pusztán a másik kezünkkel megkapaszkodva. Mindehhez társul a tökéletesen kidolgozott, hihetetlenül precíz irányítás, melynek köszönhetően Drake-kel a leghúzósabb szituációk kellős közepette is helyt tudunk állni. De ha mégis nehézségeink akadnának, akkor kooperatív módban egy barátunkkal együtt is végigvihetjük a játékot, a profi többjátékos módról már nem is beszélve.


Uncharted 3: Drake's Deception


Az akció mellett a jól kidolgozott logikai részek sem hiányoznak. Nathannak gyakran elő kell vennie őse, Francis Drake noteszét, amelynek segítségével tud csak továbbjutni a különböző feladványokon amelyeket például egy ódon francia kastély romjai között, vagy távol-keleti városok katakombáinak mélyén kell megoldania. A feladványok pont elég összetettek ahhoz, hogy szürke agysejtjeinket megmozgassák, de azért nem kell leragadunk egyiknél sem, ha pedig ez mégis megtörténne, akkor a játék mindig értelmes segítséget nyújt – anélkül, hogy lelőné a poént.


Uncharted 3: Drake's Deception


Az Uncharted 3 egzotikus és rendkívül változatos helyszíneit a felújított grafikus motor pazar színek-kel és páratlan részletességgel jeleníti meg. A karakterek külsejének kidolgozása is ott van a topon: Nathan például nem egy finomkodó, öltönyös James Bond, az egyszer biztos, és ezt a fizimiskáján lévő tömérdek apró seben, vagy a kalandoktól mocskos ingjén, vagy sebes kezein is megfigyelhetjük, hála a részletes és tűéles grafikának. Hab a tortán, hogy mindezt 3D-ben is megfigyelhetjük, lévén az Uncharted 3 támogatja az olyan 3D-s tévéket is, mint a Sony Bravia.

Nem lódított tehát a jó öreg Harrison Ford: azt az adrenalin löketet, profi történetmesélést, amit BÁRMELYIK akciójátékban, vagy akár az előző részekben kaptál: szorozd meg… pont hárommal és megkapod az Uncharted 3-at!


Uncharted 3: Drake's Deception


Címkék:  Uncharted 3, Videoteszt, PS3, Sony


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>