The Legend of Zelda: Skyward Sword Wii Videoteszt

BelsoValtozas • 2012-07-15 17:30:23 • Rovat: Tesztek • Platform: Wii


The Legend of Zelda: Skyward SwordZelda sosem volt még olyan gyönyörű, mint az idén novemberben megjelent Skyward Swordban. De nem csak a szőke hajú lány szépsége ejt rabul, hanem a történet is, mely ezúttal a fellegekbe kalauzol minket. A huszonöt éves sorozat legújabb részének sikerére úgy éhezett a Nintendo, mint egy falat kenyérre; a japán cég nem zárt fényes évet, azonban egy dologban biztosak lehettünk: ha Zeldáról van szó, nem ismernek pardont.The Legend of Zelda: Skyward Sword Wii Videoteszt (HD)A The Legend of Zelda nem csak a játékvilág legnagyobb múltú, hanem legsikeresebb sorozatai közé tartozik, az elmúlt évtizedben pedig igencsak magasra emelte a lécet saját utódai számára. A Skyward Sword igyekszik túlszárnyalni elődjeit, s nem pusztán metaforikus értelemben. A történet ugyanis Skyloftban, a felhők fölött lebegő városban kezdődik, s feladatunk ismét a címadó hölgy és a világ megmentése lesz. Ehhez azonban a megannyi veszélyt és izgalmat tartogató ismeretlen felszínre kell alászállnunk.
A játékmenet nem sokat változott az előző epizódokhoz képest, de igyekezett valamennyire intenzívebb és mélyebb lenni. A széria hagyományainak megfelelően ezúttal is a felfedezésen és az apróbb fejtörőkön van a hangsúly, a harc ezúttal is másodlagos, de korántsem elnagyolt. A 30-40 órát is felölelő kaland közben számos helyszínen megfordulunk, a megoldandó feladatok és a rendelkezésre álló repertoár rendkívül változatos, de a földi mászkálás mellett lehetőség van visszatérni az égi városba is, hogy felszerelésünket fejlesszük.


The Legend of Zelda: Skyward Sword


A megjelenés pazar, sikerült megtalálni azt a grafikai stílust, melyben a Wii hardveres korlátai leginkább elhalványulnak. A színes tájak, mesés figurák szemlélése közben egy percig sem volt hiányérzetem, a programot egy megfoghatatlan, szerethető légkör veszi körül. A Skyward Sword megköveteli a Motion Plus meglétét, mivel a játékmenet legjobb megoldásai a leheletfinom mozgáshoz vannak hangolva. Ennek megfelelően minden kardsuhintás és egyéb rángatós móka egy külön élmény.


The Legend of Zelda: Skyward Sword


A videó megtekintése közben/után egyesek talán fintorogni fognak a magas pontszám láttán, de nem hiszem, hogy túlértékeltem volna a játékot. Az új Zelda bár sok tekintetben nem veszi fel a versenyt az esztendő sokat emlegetett nagyágyúival, egy dologban mind feléjük nő: szeretetet sugároz. Ez pedig többet nyom a latba, mint gondolnátok.

Köszönöm a figyelmet.

Puszi mindenkinek.


The Legend of Zelda: Skyward Sword


Címkék:  Zelda, Skyward Sworld, Wii, Nintendo, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>