Need for Speed - The Run PC Videoteszt - Útban New Yorkba

DeathEvil • 2012-01-07 19:09:23 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Need for Speed - The Run PC VideotesztÁtszáguldott rajtunk az új Need for Speed és olyan tempót diktált, hogy szinte semmit nem éreztünk belőle. Az őrült szakaszpályás egész országot átívelő ágyúgolyó futam, gyönyörű grafikájával és bugyuta "quick time event"-ös akcióival nem tudott levenni minket a lábunkról. Kár érte, sokkal több volt benne ennél.Need for Speed - The Run PC Videoteszt (HD)Jack bajban van. Az életére törnek, így éppen kapóra jön neki egy San Franciscotól New Yorkig tartó versenysorozat, melynek tétje kihúzhatja őt a slamasztikából. Így gyorsan végigszaladva az ország gyönyörűbbnél-gyönyörűbb helyszínein, megfordulunk majd a Yosemite Nemzeti Parkban, a Nevadai sivatagban, Vegasban, Colorado havas hegyi útjain is, hogy végül New Yorkban landoljunk, hogy felmarkoljuk a 25 milkót. Ez aztán a kaland. Vágjunk bele!
A csodaautók felhozatala pedig bámulatos, élmény velük csapatni hegyekben, völgyekben és városokban. A teljesség igénye nélkül: Aston Martin One-77, Audi RS 4, BMW M3 GTS, Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, Chevrolet Camaro SS, Conroy Ford GT, Dodge Challenger SRT8, Dr Pepper Porsche 911 GT2, Fatlace Nissan Skyline 2000GT-R, Ford Focus RS, Ford Shelby GT500 Super Snake, Hennessey Venom GT, Koenigsegg Agera R, Lamborghini Aventador LP 700-4, Lexus LFA, Lotus Evora, MAZDA MX-5, McLaren F1, Mercedes-Benz SLS AMG, Mitsubishi Lancer EVOLUTION X, Nissan GT-R (R35), Nissan Skyline 2000GT-R (C10), Old Spice Mercedes SLS AMG, Pagani Huayra, Pontiac Firebird Formula, Porsche 918 RSR, Shelby Cobra Daytona Coupe, Subaru Impreza WRX STI, Volkswagen Scirocco R.


Need for Speed - The Run


Érthetetlen, hogy a BlackBox mért csak átlagos játékok készítésére képes. Ezúttal a szokottnál több fejlesztési idő is a rendelkezésükre állt, hogy az alapjaiban nagyon jó ötletet (azaz a változatos helyszíneken való száguldozást) kellőképpen változatossá tegyék és egy ütős többjátékos szekciót faragjanak hozzá. Egyedül egy szerencsén alapuló nyereménysorsolós tulajdonsággal ruházták fel a meccseket, ami meglepetéssel jutalmazza a győztest. Esetleg még az is a multi malmára hajthatja a vizet, hogy sok autót csak a megnyert többjátékos csatákkal tudunk majd megnyitni.


Need for Speed - The Run


Hardveres szempontból vizsgálva a The Run-t eléggé elkeserítő a helyzet. A Frostbyte 2-es motorral felvértezett játékra látvány terén nem lehet panasz, de az optimalizáltságára annál inkább. Amellett, hogy vaskos a gépigény további negatívum, hogy a grafikai paraméterek és a felbontás méretének alacsonyabbra állításával nem igazán lehet komolyabb FPS értékeket nyerni. A Gamer konfigurációnkon pedig egyenesen a legmagasabb felbontásban érezte magát a legjobban, szemmel nem csak a gyengébb grafika volt látható, de az egyes esetekben 30 FPS alá eső képfrissítés is.


Need for Speed - The Run hardveres táblázat


Végeredményben azt mondhatjuk el szép és látványos, tökös tempóval és sebességérzettel megáldott játékhoz lehet szerencsénk, melynek értékét csúnyán lerontják az érthetetlen megoldások. Az egészet elkerülhette volna a BlackBox néhány merész ötlettel és bőséges tartalommal, de így csak egy gyorsan letudott száguldozás marad, egyszerű versenyfajtákkal és hamar felejthető multis meccsekkel.


Need for Speed - The Run PC Videoteszt


Címkék:  Need for Speed, Electronic Arts, Videoteszt, PC


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>