NeverDead Xbox 360 Videoteszt - Mi ez a nagy fejetlenség?

BadSector • 2012-02-12 00:45:37 • Rovat: Tesztek • Platform: X360


NeverDeadEgy hallhatatlanságra kárhoztatott démonvadász, megállás nélküli kaszabolás, tunkolás és mészárlás, megfejelve egy innovatívnak ígérkező játékmenettel ahol a főhősünk darabjaira hullva sem képes meghalni. Mi ez ha nem a tökéletese recept egy pihentető agyatlansághoz. De vajon tud ennél több lenni a NeverDead?NeverDead Xbox 360 Videoteszt (HD)A Konami legújabb hack’n’slash akciójátéka a rendkívül eredetinek szánt testdarabolós ötlet ellenére sem tudott igazán élvezhető játékmenetet biztosítani. Bryce-al megszületett az eddigi leglazább főhős. Annyira laza, hogy már néha szét is esik. A fejlesztők neve garanciának tűnt a sikerre, de vajon a végeredmény is erről tanúskodik?
Elvégre a Rebellion Developments Alien vs Predatora annak idején kellőképpen borzolta az idegeinket 1999-ben, igaz, a csapat későbbi munkái (The Mummy, Largo Winch, Gun, Sniper Elite) inkább a középszerűséget képviselte. Nem is volt bölcs döntés szerintem, hogy ragaszkodtak ehhez a „testdarabolós” játékmenethez, hiszen náluk erősebb csapatok is elvéreztek már hasonlóan „innovatív”, ám hosszútávon játszhatatlan, élvezhetetlen játékelemeken.


NeverDead


Nem tudom például, régi motorosok közül ki mennyire emlékszik a Die by the Sword című hack’n’slash, kaszabolós játékra, amelynek az volt az alapvető ötlete, hogy a kardozást teljes egészében szimulálták a játékban, oly módon, hogy a mozdulatokat joystickkel irányíthattuk, előre kialakított animációk helyett teljesen valós időben. A roppant innovatív megoldás eredménye az volt, hogy a játékosok hamar a pokolba kívánták az egész játékot, és a Die by the Sword villámgyorsan ment a kukába.


NeverDeadValószínűleg hasonló sorsra jut majd a Neverdead is – csak remélhetjük, hogy a Rebellion ismét az AVP-hez hasonló sikerjátékot hoz majd össze a jövőben. Mi bízunk bennük, ezt pedig felfogjuk valami könnyed és elvont próbálkozásnak.


NeverDead


Címkék:  NeverDead, Konami, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>