Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai PC Videoteszt

R4bbit • 2012-04-13 10:03:08 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai PCA Creative Assembly páratlan sorozatának legújabb teljes értékű kiegészítőjében a sógunátus és a szamurájok leáldozásának lehetünk részesei. Vajon legyőzheti-e az ősi kultúrát, a szamuráj harcművészetet és a klasszikus hadviselést a nyugatról lassan beáramló modernizáció, a gépek megjelenése vagy a puskapor?Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai PC Videoteszt (HD)A „hadakozó fejedelmek” korára jellemző politikai rendszert „bakuhan”-nak szokták nevezni, ami a központi sóguni hatalom (bakufu) és a hűbérurak (daimjók) birtokai (hanok) kombinációját takarja. A sóguni hatalom erőfölénye egészen a 19. századig megkérdőjelezhetetlen volt, a központi kormányzás csupán felesleges adminisztratív terhet jelentett; bár a Kiotóban székelő császárnak a sógun is hűbérese volt, az előbbinek mégis csak névleges hatalom jutott.
Bár a játék kicsit mást sugall, a japánok számára a lőfegyver egyáltalán nem volt annyira ismeretlen, mint ahogyan sokan gondolnák. A polgárháborúk visszaszorításának érdekében a korábban rendkívül színvonalas lőfegyvergyártást a 17. század elején hirtelen korlátozni kezdték, ami odáig vezetett, hogy a 19. század végére az országban szinte alig voltak lőfegyverek. Ennek a politikának aztán szomorú következményei lettek.


Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai PC


A játék egyik kulcsfontosságú részét képezik seregeink élén álló hadvezéreink. A hadvezérek a sikeres csaták után szintet lépnek, pontokat kapnak, amikkel növelhetjük az irányítása alatt álló sereg bónuszait. Minél közelebb van a csatában egy-egy ilyen parancsnok a csapataihoz, azok annál elszántabbak, ezért érdemes több tábornok alá is besorakoztatni az egységeket, hogy minél nagyobb terület élvezhesse extra képességeiket a csatatéren.


Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai PCBe kell vallanom, hogy voltak kétségeim a korszakot lezáró kiegészítővel kapcsolatban, de kellemes csalódásban volt részem: a hagyomány kontra fejlődés ellenpár remekül működik, a tartományok kormányzása még mindig jó ideig képes lekötni az embert, a játékba berakott új egységek és fegyverek pedig elég változatosságot biztosítanak ahhoz, hogy ne emlegethessen senki rókabőrt. Szép munka!


Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai PC


Címkék:  Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai, Creative Assembly, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>