Darksiders 2 Xbox 360 Videoteszt - Ahol a Halál az úr

Mike • 2012-09-09 18:34:28 • Rovat: Tesztek • Platform: X360


Darksiders 2Utolsó lehetőség? Végső megmérettetés? Így is lehetne jellemezni a Darksiders 2-t, amivel a jobb sorsra érdemes THQ igyekszik életben maradni. A kiadó szinte az összes energiáját Halál kalandjaira fordította, ami meg is látszik, mivel a Vigil-es srácok egy remek kis folytatást tettek le az asztalra.Darksiders 2 Xbox 360 Videoteszt (HD)A Darksiders első része igazán kellemes meglepetés volt annak idején, úgyhogy jogosan reméltük, a folytatás sem marad el Háború kalandjai mögött. Szerencsére sikerült megfelelni az elvárásoknak, hiszen az előző rész jó elemeit megtartva számos újdonsággal megspékelve érkezett a Halál, hogy alaposan elverjen mindenkit, aki megérdemli a törődést.
A csihi-puhi tehát maradt a régi és ugrálni is kell majd serényen, de az RPG elemek erősítése mindenképp remek ötlet volt a fejlesztőktől. Már az első részben is volt egy kissé elnagyolt fejlődési rendszer, de a Darksiders 2-ben ezt jócskán megtoldották: XP, inventory és egy halom skill, valamint képesség színesíti az amúgy sem szürke összképet.


Darksiders 2


Számos küldetést tudhatunk majd a hátunk mögött a játék során, melyek ugyan nem változatosak, de a számos extra jutalomért cserébe jobb végigvágni magunkat rajtuk. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően sosem lesz unalmas a vagdalkozás, hiszen mindig a legjobbkor kapunk egy új, korábban még sosem látott cuccot.


Darksiders 2A PC-s verzió: A személyi számítógépekre készített portolás bizony a rengeteg visszajelzés alapján eléggé összecsapottra sikeredett. Az első patch megérkezéséig nem voltak ritkák az eltűnő textúrák és karakterek, a felszedhetetlen tárgyak vagy beragadó ellenfelek. Sokakat felháborított az egy az egyben konzol portolás is, mivel sehol nem lehetett megtalálni a grafikai paramétereket módosító menüpontot. Mindössze a felbontáson lehetett állítani, de a fejlesztők rögvest bocsánatot is kértek és már dolgoznak is grafikai finomításokat biztosító lehetőségeken. Az irányítás átültetése sem sikerült 100%-osan egérre és billentyűzetre, mivel a gombkiosztás szintén nem volt módosítható. Ha néhány héten belül minden apróságot orvosolnak, akkor viszont már a PC-ken is egy Haláli kalandhoz lehet majd szerencsénk. Persze addig is játszható, de kicsit elnézőbbnek kell lenni.Az elvárások nagyok voltak és szerintem a THQ székházában is térdepelve imádkozott mindenki, de végre megnyugodhatnak. A Darksiders 2 egy igencsak remek alkotásra sikeredett, úgyhogy a kiadó, a fejlesztők és a franchise is tovább élhet. A hack and slash rajongóinak kötelező darab, de ha eddig idegenkedtél ettől a műfajtól, akkor is megér egy próbát, elvégre is a Halálnak nem lehet ellent mondani.


Darksiders 2


Címkék:  Darksiders 2, THQ, Vigil Games, Xbox 360, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>