I Am Alive PC Videoteszt - Az utolsó emberig...

R4bbit • 2012-09-16 12:24:00 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


I Am AliveHosszas késlekedés után asztali gépekre is megérkezett a Ubisoft kalandjátéka, aminek eddig csak a konzolosok örülhettek. Egy közelebbről meg nem határozott katasztrófa a földdel teszi egyenlővé Haverton városát, ahol névtelen hősünk útra kel, hogy megtalálja elveszett családját. Nem lesz egy leányálom.I Am Alive PC Videoteszt (HD)A program szinte tökéletesen adja vissza a világvége-hangulatot: a koszlott, összedőlt, egymáson heverő romházak közötti bóklászás nagyon nyomasztó. Az utcákon heverő emberi maradványok, a segítségért vagy a megváltásért könyörgő túlélők kiáltásai, a semmiből elénk toppanó haramiák gyilkos tekintete és fenyegető magatartása mind segít abban, hogy valóban bele tudjuk élni magunkat a főhős szerepébe. Megrendítő utópia: egy elpusztult világ autentikus lenyomata.
Érdemes a játéktér minden apró zugát átkutatni, mert a készletek rettentő szűkösek. Víz, ételkonzerv, elsősegély-készlet, inhalátor, elhullott állati tetemek. Egy túlélő ne legyen válogatós. Ez a tanács halmozottan igaz a fegyver-, illetve lőszerkészletre, hiszen nem túl okos az első jöttmentbe beleereszteni a nehezen összekuporgatott muníciót.


I Am Alive


Az erőnlétére mindenki figyeljen, mert egy összedőlt felhőkarcoló oldaláról borzasztó nagyot lehet esni. A kapcsok, kiszögellések, párkányok mind jó lehetőséget nyújt egy kis pihenésre, úgyhogy egy nagyobb szakasz előtt mindig húzzuk meg magunkat egy kicsit, nehogy később lezuhanjunk a semmibe.


I Am AliveHasonló témát dolgoz fel Cormack McCarthy zseniális regénye „Az út”, amelyet az angol Times magazin „az elmúlt évtized 100 legjobb könyve” listáján az első helyre sorolt. Azt kell mondanom, hogy nem érdemtelenül. A belőle készült filmfeldolgozás is megér egy misét, ami tökéletesen adja vissza a nyomasztó hangulatot.


I Am Alive


Címkék:  I Am Alive, Ubisoft, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>