Dishonored PS3 Videoteszt - A néma levente bosszúja

R4bbit • 2012-10-12 22:48:03 • Rovat: Tesztek • Platform: PS3


DishonoredAz 1999-ben alapított Arkane Studios kereken tíz évvel ezelőtt tette le névjegyét a játékpiac küszöbére, azonban az Arx Fatalis és a Dark Messiah készítői még sosem voltak ennyire közel a totális sikerhez. A Dishonored című steampunk-fps már a bejelentését követően milliók érdeklődését felkeltette: az idei GamesCom zsűrije, pedig egyenesen odavolt érte. A lopakodásra és vérbő akcióra épülő bosszútörténet végre elkészült: itt az ideje a végelszámolásnak; érdemes volt-e epekedve várni rá.Dishonored PS3 Videoteszt (HD)A Dishonored leginkább a számtalan választási lehetőséggel tűnik ki a többi tucatjáték közül, hiszen aki akcióra vágyik, az nyugodtan nekilendülhet akár egy karddal és egy pisztollyal, de a mágia kedvelő őszszakállasok is kedvükre varázsolhatnak össze-vissza. És hogy mi van a tolvaj beállítottságú egyénekkel?
A lopakodás jelentős eleme a játéknak, annak ellenére, hogy inkább a különböző tereptárgyak mögött való bujkálás a jellemző rá, mintsem a sötétben sunnyogás. A játék készítői eleinte a Thief-sorozatra hajazó mechanizmus beépítését tervezték, azonban hamar ráébredtek, hogy az árnyékban történő lapulás itt nem működik, hiszen a fényforrásokat nem lehet elpusztítani, s a küldetések jelentős része is világosban játszódik.


Dishonored


Amíg tűkön ülve vártuk a játék megjelenését, éhségünket csillapítandó egy websorozat indult The Tales from Dunwall címmel: a sorozat a játékban bejárható Dunwall városának a történelmét meséli el. A The Awakening című első részből Esmond Roseburrow tragikus sorsával ismerkedhetünk meg; a The Hand that Feets című felvonásban a természetfeletti képességek jutnak főszerephez, míg a The Mind of Madness címet birtokló záró epizód Piero mester rémálmait mutatja be.


DishonoredSokak fanyaloghatnak majd a multi hiányára, de én nem tenném, hiszen annak idején a Bioshock 2 hasonló részlege sem tett sokkal többet hozzá a játékhoz. A Dishonored egy igazi remek keverék lett, ami számos egyediségével és végtelennek tűnő lehetőségeivel újított a már unalmassá avanzsált zsánereken. A változatosság gyönyörködtet, gyönyörködjetek ti is.


Dishonored


Címkék:  Dishonored, PS3, Arkane Studios, Bethesda Softworks, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>