XCOM: Enemy Unknown PC Videoteszt - Ismeretlen ismerős

R4bbit • 2012-10-27 18:23:56 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


XCOM: Enemy UnknownA nagy múltú XCOM-széria több éves kihagyás után visszatér a képernyőkre, hogy ismét rendet vághassunk az idegenek között. Bár nem tudom, hogy a megfontoltabb játékmenet mennyire fog bejönni a villámgyors lövöldéken szocializálódott, a zseniális elődöt csak hírből ismerő játékosoknak, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a gyűröttebb homlokú veteránok elmorzsolnak majd egy-egy nosztalgikus könnycseppet. Azonban hagyjuk a múltat, inkább nézzük, mit tartogat számunkra a jelen, hiszen megérkezett Firaxis Games által újraértelmezett régi-új ismerős.XCOM: Enemy Unknown PC Videoteszt (HD)Érdemes a játék iránt türelemmel viseltetni, mert eleinte nehezen érezhető át a program taktikai mélysége, azonban egy idő után annyira szerteágazó és sokrétű játékélményben lehet részünk, hogy mindig lesz valami, amivel elfoglalhatjuk magunkat.
A megépített, de használaton kívül helyezett helyeket nem tudjuk kikapcsolni, ezért folyamatosan terheli az egyébként is állandóan szűkre szabott költségvetésünket. A legokosabb, ha az elavult épületeket lebontjuk és egy korszerűbbet, hasznosabbat húzunk a helyükre.


XCOM: Enemy Unknown


Az UFO:Enemy Unknown-nak számtalan folytatása született (Terror from the Deep, Apocalypse, Interceptor) és számos hasonló stílusú alkotáshoz nyújtott inspirációt (UFO: Aftermath, UFO: Alien Invasion). A sorozat olyan óriási népszerűségnek örvendett, hogy még két regény is íródott, amely egy-egy új történettel gazdagította a játék világát:


XCOM: Enemy UnknowndDiane Duane amerikai sci-fi és fantasy író - UFO Defense (1995) című regénye Jonelle Barret történetét meséli el, aki egy újonnan alapított svájci bázis parancsnokaként veszi fel a harcot a betolakodókkal... A másik regény Vladimir Vasziljev orosz szerző munkája (Enemy Unknown 1997) az eredeti nyolc XCOM-csapat kálváriáját boncolgatja a Cydonia-i rajtaütést követő konfliktus idején.


XCOM: Enemy Unknown


Címkék:  XCOM: Enemy Unknown, Firaxis Games, 2K Games, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>