Kedvenc bögyös régészünk egy pörgős arcade akcióban

DeathEvil • 2011-11-18 03:26:26 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Lara Croft and the Guardian of LightA Lara Croft and the Guardian of Light nem véletlenül nem tartalmazza a Tomb Raider előtagot, ugyanis itt most nem a megszokott harmadik személyű régészlányos kalandozás személyesíti meg a játékmenetet. A Guardian of Lightban a Tomb Raiderek konkrétan egy elemére koncentráltak igazán, mégpedig az akcióra. Ez egy zúzós izometrikus arcade akciójáték.Lara Croft and the Guardian of Light PC videoteszt (HD)A cselekmény azért mindenképpen a Tomb Raidert idézi, ugyanis egy misztikus artifact nyomába eredünk, mely egy mágikus tükör. Sajnos szokás szerint rossz kezekbe kerül az ereklye, kiszabadul a bele zárt kétezer éves gonosz. Xolot (a sötétség őrzője) megelevenedésére az őt rabságba taszító Totec (a fény őrzője) kőszobra is életre kel, hogy ismét kezdetét vegye az évezredekkel korábban abbamaradt viaskodás. A gonosz megfékezése ezúttal Larára hárul, de Totec szerencsére felajánlja segítségét.
Guardian of Light esetében nagyon ügyeltek a részletekre az alkotók. Bőséges fegyverfelhozatallal látták el a játékot és még olyan RPG-s ízvilággal is meghintették, mint a tulajdonságainkat befolyásoló ereklyék. A kalandjaink nem merülnek ki agyatlan mészárlásban, a továbbjutáshoz gyakran rafinált feladatokat kell megoldanunk, pallérozva elménket. Az egyébként sem lankadó játékmenetet pedig rendszerint időre menő menekülős szakaszok, vagy óriási, szívós főellenfelek teszik még változatosabbá. Az újrajátszhatósági rátát az ezernyi begyűjthető apróság tornássza még följebb, de a legnagyobb szórakozást egyértelműen az összehangolt csapatmunkára építő, egy gép előtti kooperatív mód biztosítja.


Lara Croft and the Guardian of Light (a kép nagyítható)

Lara Croft and the Guardian of Light (a kép nagyítható)


Az összkép, ami megfogalmazódik bennünk a játék iránt, egészen impozáns, annak ellenére, hogy egy ilyen kisebb címről van szó. A grafika szép, az effektek látványosak, a hangok egészen jók, de ezek csak az alapok, melyekre építkezve még tovább tökéletesedik az olyan elemeknek köszönhetően, mint a gazdag fegyverarzenál, csipetnyi RPG íz, ravasz fejtörők, ügyességi részek, na meg persze a kooperatív módja, ami egyszerre két ember szórakozását fogja biztosítani később online is. Ez egy tartalmas és nem agyatlan lövölde, az egyszer biztos.


Lara Croft and the Guardian of Light


Címkék:  Lara Croft, Guardian of Light, Bizzare Creations, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>