Az irtó jó Szellemirtók egy arcade akciózós szerepkörben

DeathEvil • 2011-11-18 03:29:31 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Ghostbusters - Sanctum of SlimeAz izometrikus nézetű, arcade stílusú, heves vérmérsékletű akciójátékok rendszerint garantálják a néhány órás kellemes kikapcsolódást. De mi van, ha ezt kiegészítik egy négyfős kooperatív lehetőséggel és az egészet belenyomják a Ghostbusters univerzumba? Hát, kérem szépen katasztrófa, ebben a formájában katasztrófa.Ghostbusters - Sanctum of Slime PC videoteszt (HD)A fejlécen megadott cím valójában nem is helyes, hiszen nem az eredeti szellemirtók gárdáját fogjuk kommandírozni, hanem a hirtelen megnövekedett paranormális jelenségek hatására felvett másodvonalas szellemvadászokat. De mi az oka a hirtelen emelkedő szellemtevékenységeknek? Csupán annyi, hogy János Poha egy elmegyógyintézet vendégszeretetét élvezve (a második film története után járunk nem sokkal) megismerkedik Izmaellel, akivel közösen sikerül a világra szabadítaniuk Dumazut, a pusztítás 4000 éve szunnyadó ősi démonát.
A Sanctum of Slime háború esetén a súlyos sérült szerepét töltené be a rengeteg vérbő sebe révén. A képregényes átvezetői fogyatékosak, a játékmenetének életképessége egy alultáplált kisfiú fizikumával egyezne meg (különböző színű szellemeket lődözzünk le azonos színű sugarat, nyalábot vagy lövedéket kilövellő fantáziátlan fegyverekkel), a pályái és ellenségei (természetesen a főellenfelei is, mint az életre kelt metrószerelvény) pedig dögledeznek az egysíkúság és unalmasság gyötrő, nedvedző fekélyeitől. Változatosságot megteremteni próbáló autós szakaszai sem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményt és a gyűjtögethető tárgyak, power up szerű képességekkel felruházó elemek, valamint a rombolással növelhető pontszámunk nevetséges szintre degradálják a végeredményt.


Ghostbusters - Sanctum of Slime (a kép nagyítható)

Ghostbusters - Sanctum of Slime (a kép nagyítható)


A végeredmény tehát egy üres és bárgyú arcade lövölde, melyet a többszereplős alapokra épített játékmenetének kéne valamelyest gatyába rázni, mivel ez így egy darabrajira hulló izometrikus akciójáték. Azonban ennek esélyt sem adtak az alkotók, ugyanis nem kapott a Sanctum of Slime kooperatív online módot, így a négy játékos egy gép előtt ülve élvezheti ezt a debil többszereplős mókát. Egy biztos, hogy nem igazán lehet olyan elemet találni benne, amivel egy kicsit is feljebb lehetne cibálni jóindulattal a béka segge alól, mivel még audiovizuális szinten is az ominózus kétéltű tompora és a vízfelszín között leledzik a megvalósítás. Ez bizony egy erőteljes Gasbusters lett.


Ghostbusters - Sanctum of Slime


Címkék:  Ghostbusters, Sanctum of Slime, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>