Need For Speed: Hot Pursuit – Száguldás, Porsche, szerelem...

DeathEvil • 2011-10-31 17:49:28 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


A Need For Speed sorozat több mint másfél évtizede meghatározó elem a videojátékok piacán, miközben szép lassan annak első számú arcade autósprogramjává vált. Az utóbbi esztendőkben azonban kicsit mintha alább hagyott volna a kreativitás, és a sorozat is veszített fényéből. Ezt az EA is észrevette, ezt követően két lépésben lehelt új életet a licenszbe: egyrészt a komolyabb versenyzésre éhezők száját betömte a Shiftekkel, a féktelen száguldozásról szóló új epizód fejlesztését pedig más csapatra bízta. Így történt, hogy a 2010-ben megjelent Hot Pursuit immár a Burnout szériával többször is bizonyított Criterion Games műhelyében készült.Need For Speed - Hot Pursuit PC Videoteszt (HD)Az új fejlesztők érkezésével maga a versenyzés hangulata is megváltozott. A gagyi történetnek, tuningolásnak és a dögös csajoknak búcsút inthetünk, ezúttal a kevesebb azonban több. A helyszín Seacrest megye, ahol a lakosság és a rendőrség egyaránt elképesztő gépparkkal rendelkezik, a mi feladatunk pedig, hogy mindkét oldalon a maximumot nyújtsuk. A játékban helyet kapott egy fejlődési rendszer, melyben a megnyert versenyekért, illetve a gyorshajtók lekapcsolásáért szerzett pontok gyűjtésével nyílnak meg előttünk az újabb futamok, még vadabb verdák és az egyéb spéci eszközök.
A Hot Pursuitban ugyanis nem csak maguk a négykerekűek vagányak, hanem azok felszerelései is. Mind az üldöző, mind a versenyző fél olyan már-már extrém offenzív, illetve defenzív cuccokkal rendelkezik, amik láttán tátva marad a szánk. Az esetenként kissé unalmas száguldozást számomra ezek tették igazán élvezetessé, na meg a tartalmas multiplayer, mely profi kidolgozásával és lehetőségeivel külön elismerést érdemel.


Need For Speed: Hot Pursuit (a kép nagyítható)

Need For Speed: Hot Pursuit (a kép nagyítható)


Technikai szinten nem lehet fogást találni az új Need For Speeden, az autók fantasztikusan néznek ki, a táj változatos, a háttérzene is hozza az elvárt színvonalat. Összességében elmondhatom, hogy szerintem jót tett a sorozatnak a fejlesztőváltás, s bár az új rész egyes elemei kísértetiesen hasonlítanak a Burnoutokban látottakhoz, ez nem feltétlenül probléma, hiszen azok már ott is beváltak.


Címkék:  Need for Speed, Hot Pursuit, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>