Metro: Last Light PS3/PC Videoteszt - Fény az alagút végén

R4bbit • 2013-05-27 11:37:12 • Rovat: Tesztek • Platform: PS3


Metro: Last LightTalán nem túlzás azt állítanom, hogy a szerencsétlenül járt THQ örökségének felosztását követően a Deep Silver vigyoroghat legszélesebben, hiszen a Koch Media csoport tagjaként olyan címeket szerezhettek meg maguknak, mint a Saints Row 4 vagy a Metro: Last Light. Bár az ukrán 4A Games szerencsétlen csillagzat alatt fejlesztett poszt-apokaliptikus víziója, csak az utolsó pillanatban talált újra gazdára - a játékon ez egyáltalán nem látszik: egy újabb dögös, agresszív és nyomasztó kalandot kapunk, amire megérte várni.Metro: Last Light PS3/PC Videoteszt (HD)A tesztben nem tértem ki rá, mert nem akartam eleve keserű szájízzel belefogni a mondandómba, de nem tudok szó nélkül elmenni egy a játékhoz köthető pofátlan marketing-fogás mellett. Többször is elhangzott már, hogy a program eredetileg tartalmazott egy „Ranger” nehézségi fokozatot is, amely kikapcsolja a HUD-ot, csökkenti a pályákon található lőszer és felszerelések számát, valamint felhúzza az ellenfelek mesterséges intelligenciáját is.
Összességében tehát növeli a játékélményt, csakhogy van egy kis csavar. Ezt a módozatot ugyanis a kiadó (?) nemes egyszerűséggel kivágatta a játékból, hogy fizetős (5 dollár) DLC-ként nyomja le a szórakozásra vágyó, egyszeri játékosok torkán. „Eszi nem eszi, nem kap mást?!”


Metro: Last Light


Érdekesség, hogy a játékok alapjául szolgáló két kötet mellett Metro Univerzum 2033 címmel egy sorozat is készült, amely orosz nyelven már a tizenkilencedik kötetnél tart.


Metro: Last LightA sorozatot egyébként nem Glukovszkij jegyzi, hanem különböző nemzetiségű szerzők tollából olvashatjuk el, hogy hazájukban és városukban miként él az atomháborút követően metróalagutakba visszahúzódott emberiség. Reméljük nálunk erre nem kerül sor: ha mégis, kérem az illetékeseket ne a négyes metró alagútját szemeljék ki menedékként.


Metro: Last Light


Címkék:  Metro: Last Light, Deep Silver, 4A Games, PS3/PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>