Dögös kampány, erős multi, mi lehet ez? Hát Call of Duty!

DeathEvil • 2011-11-14 11:52:43 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Call Of Duty – Black Ops2003-ban olyan sorozatot indított útjára az Infinity Ward, melynek mindössze négy év kellett ahhoz, hogy korának egyik legmeghatározóbb FPS-évé váljon. Miután három ízben is elénk tárta a II. világháború hadszíntereit, időben és minőségben lépve egyet előre 2007-ben napjainkba kalauzolta a játékosokat, hogy drámai egyjátékos és letehetetlen többjátékos módjával vegye le őket a lábukról. A hatalmas siker természetesen folytatásokat szült: az új részeket évenként pumpálja az Activision, a kérdés az, hogy lehet-e tartani a színvonalat? A válasz: igen, még.Call Of Duty – Black Ops PC Videoteszt (HD)A hagyományosan rövid, ámde annál akciódúsabb kampány egy Nova Six nevű ideggáz köré épül. A történet kifejezetten érdekes, már maga az alapszituáció elismerő mormogást váltott ki belőlem: a küldetések ugyanis egy székhez láncolt CIA ügynök emlékképeiként jelennek meg. A helyszínek rendkívül változatosak, a készítők igyekeztek magukat a feladatokat is telepakolni minden földi jóval: szórunk ólmot hajóból, jeepből, motorozás közben, stb.. Maga a játékmenet maradt a régi, az akció telis-tele van látványos, illetve drámai, olykor már-már túlzó elemekkel – ezek azonban mindig is a Call Of Duty széria tartozékai voltak, s jegyezzük meg, hogy be is váltak.
A Treyarch igyekezett a többjátékos módot is telepakolni újdonságokkal. Legérdekesebb a teljesítmény után járó pontrendszer bevezetése, mely egyfajta fizetőeszközként funkcionál. Az ötlet hátulütője, hogy a különböző extrákat meglehetősen hamar feloldhatjuk, így sajnos hamar elvész a kihívás. A World at Warban bemutatkozott Nazi Zombies mód is visszatért, azonban nem tud újdonságokkal szolgálni – ettől függetlenül ugyanolyan élvezetes, mint korábban.


Call Of Duty – Black Ops (a kép nagyítható)

Call Of Duty – Black Ops (a kép nagyítható)


A Black Ops tömve van tartalommal, a készítők is érezhették, hogy évről-évre nem lehet ugyanazt eladni a népnek. A korosodó grafika még megállja a helyét, a hangulattal sincs probléma - látszik, hogy a Treyarchnál igyekeztek megfelelni a hatalmas elvárásoknak, és most még sikerült levenni a közönséget a lábáról. Ezt még megettük, de legközelebb már több kell a dicsőséghez.


Call Of Duty – Black Ops


Címkék:  Call of Duty, Black Ops, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>