Remember Me Xbox 360/PC Videoteszt - Egy párizsi lány

R4bbit • 2013-07-15 11:12:32 • Rovat: Tesztek • Platform: X360


Remember MeA francia fejlesztésű Remember Me eddig kétségtelenül az év legérdekesebb címe, amely egy olyan cyberpunk-disztópiát tár elénk, ahol a legértékesebb árucikk az emlék. A közösségi hálózatok kicsavart, sajátosan eltorzult világában az emlékekkel való kereskedés teljesen elfogadott, tetszés szerint adhatók és vehetők.Remember Me Xbox 360/PC Videoteszt (HD)A játék már az első bejelentéseket követően nagy visszhangot váltott ki: ez egyáltalán nem meglepő, hiszen egy rendkívül érdekes, fantáziadús alkotás körvonalazódott az elmúlt években. A pénzügyi feladatokat ellátó Capcom minden esetre nagyon bizakodó, egész sorozatot szeretne készíteni az ötletből remélem, emlékeznek majd ígéretükre, mert minden hiba ellenére a program ígéretes és szórakoztató alkotás.
Ugyan a játékvilágban egyre több a független, erős nő (Lara Croft -Tomb Raider/ Faith-Mirror's Edge/Cate Archer-No One Lives Forever) sokszor még mindig ellenérzéseket vált ki, ha egy játékban női főszereplőt kell terelgetni. Miért vetem ezt fel? A játékot készítő Dontnod Entertainment kreatív igazgatója szerint a Sony azért dobta a programot, mert nem voltak hajlandóak Nilin figuráját megváltoztatni.


Remember Me


A gördülékeny harcrendszer megalkotásához a francia stúdió nagyon hatékony segítséget kapott, ugyanis a Street Fighter-sorozat vezető tervezője felajánlotta segítségét a bunyók megtervezéséhez. A disztópikus társadalom legtöbbször negatív jövőképet mutat: szenvedés, elnyomás, nyomorúságos életkörülmények jellemzik és leginkább a totalitárius rendszerekkel azonosítják.


Remember MeA cyberpunk a kortárs tömegkultúra egyik népszerű stílusa, amely a közeli jövőben játszódó sci-fi egyik altípusa. A cyberpunk-ot villámgyors, sokszor ellenőrizhetetlen ütemű technológiai fejlődés jellemzi, ami mellett a hagyományos értékek a háttérbe szorulnak. Az elnevezést először Bruce Bethke amerikai író használta egy novella címeként, a szélesebb köztudatba azonban William Gibson és Philip K. Dick kötetei révén került be.


Remember Me


Címkék:  Remember Me, Capcom, Dontnod Ent., Xbox 360, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>