The First Templar PC Videoteszt - A Szent Grál nyomában

DeathEvil • 2011-11-14 13:15:03 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


The First TemplarA The First Templar egy a keresztes lovagok történetét elmesélő akció kalandjáték, mely a Szent Grál felkutatására induló duó viszontagságos körülményeit meséli el. A történet még meg is tudná állni a helyét, de a megvalósításon elbukik a rengeteg középszer felvonultatása révén.The First Templar PC Videoteszt (HD)A First Templar két keresztes lovag történetét meséli el, akik útnak indulnak terjeszteni az igét és meglelni a Szent Grált. Főhősünkkel és hű társával kalandjaink során nem egyszer közel kerülünk hitünk elvesztéséhez, mivel szembesülünk a keresztes lovagrend körüli gusztustalan szövetségekkel és összeesküvésekkel. Társunk mindig akad majd, és ha nem Roland, akkor egy gyönyörű ciprusi amazon ontja majd ki oldalunkon az ellenséges beleket. Sajnos azonban hiába az egészen elfogadható történet, ha annak közvetítésére és elmesélésére egyáltalán nem alkalmas a játék egyetlen eleme sem.
A játék rengetek helyen a túlegyszerűsítés hátrányaival küzd, akár a minimalista RPG elemeket, vagy akár a primitív harcokat nézzük. A kötelező dolgokkal azért mindenképpen találkozni fogunk, úgymint a dinamikus harcok, a speciális támadások, kivégző mozdulatok vagy a boss harcok. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a First Templar maximálisan lineáris és szűk helyszíneken zajló primitív kaszabolást kínál, igaz színesítésképpen találkozhatunk gyűjtögethető tárgyakkal és rejtekhelyekkel is.


The First Templar (a kép nagyítható)

The First Templar (a kép nagyítható)


A játékban természetesen nem csak azért van mindig két karakter a képernyőn, hogy a gép is játszhasson, vagy hogy mi váltogathassunk közöttük (egyébként egyjátékos módban erre is van lehetőség), hanem mert egy társunkkal közösen élvezhetjük végig kooperatív módban a rövidnek semmiképpen nem mondható történetet. Azonban ez az élvezés nem megy majd egykönnyen, mivel a játék minden erejével megpróbál ebben megakadályozni. Először beveti a gyenge szinkronokat a szegényes átvezetőkben, valamint az olykor már kínos animációkat, majd néhány óra elteltével előrántja a monotonság hosszan kínzó fegyverét és végül halálos sebeket okozó kicsi, gyilkos bugokkal árasztja el a játékost. Volt már szerencsém kisebb költségvetésből készült alkotásokkal nagyon jól szórakozni, de ezalkalommal fordítva sült el. Szóval ezek tudatában tessék közeledni a Szent Grált hajkurászó keresztes lovagos The First Templarhoz, nehogy csalódás legyen a vége.


The First Templar


Címkék:  The First Templar, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>