Rise of the Triad PC Videoteszt - Új testben a régi lélek

R4bbit • 2013-09-02 17:38:55 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Rise of the TriadVolt idő, amikor a fejlesztőknek nem kellett aggódniuk a játékaik besorolásáért, így nyugodtan kiélhették kreatív fantáziájukat, nyakatekert világokat hozva létre a semmiből. A Rise of the Triad eredetileg a Wolfenstein 3D folytatásának indult, aztán mégis önálló címként került a boltokba. A program 1994. decemberében jelent meg, s bár nem tudott kibújni a „Nagy Testvér” árnyékából, azért egész szép rajongótábort szedett össze: ezek a játékosok most nagyon örülhetnek, mert megérkezett kedvencük felújított változata.Rise of the Triad PC Videoteszt (HD)Talán kevesen tudják, de Scott Miller és csapata nem először segítette ki a „két John-t” (Carmack és Romero): hogy az id teljes egészében a Wolfenstein 3D munkálataira tudjon koncentrálni az Apogee Software elkészítette helyettük Scuba Venture című játékot, amellyel a korábbi kiadójuknak tartoztak.
A feltupírozott, pörgős kalandhoz Andrew Hulshult komponált dögös és zúzós rockzenét, azonban, ha hamisítatlan retro hangulatra vágytok a beállítások menüben kapcsoljátok be Bobby Prince és Lee Jackson 94-es soundtrack-jét. Nem fogjátok megbánni.


Rise of the Triad


Aki előrendelte a játékot, annak jár az Apogee Throwback Pack elnevezésű csomag is, amelyben megtalálható az eredeti Rise of the Triad: Dark War; az Extreme Rise of the Triad kiegészítő valamint a JAM Production által készített Blake Stone-játékok.


Rise of the TriadAz eredeti Castle Wolfenstein 1981-ben jelent meg: Silas Warner munkája egy lopakodásra építő akció-kalandjáték volt, amelyben egy útvesztőben kellett nácikat irtva kincseket keresni a végén pedig magával Hitlerrel is le kellett számolni. A játék alacsony felbontású, csúnya tömbökből álló grafikája ellenére sikeresen teremtette meg egy kiterjedt virtuális világ illúzióját és igazi nagy klasszikussá vált.


Rise of the Triad


Címkék:  Rise of the Triad, Apogee Software, Interceptor Entertainment, PC, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>