FIFA 14 PS3 Videoteszt - Szép új világ ígérete

R4bbit • 2013-10-14 23:41:27 • Rovat: Tesztek • Platform: PS3


FIFA 14Kis pénz, kis foci. Nagy pénz, nagy foci. Nem tudom, hogy ez az örök érvényű megállapítás kitől származik, de van igazság a szavaiban – ráadásul a két rövid mondat, akár a virtuális foci világára is ráhúzható. Az EA Sports 1993-ban rakta le sorozatának alapjait: a program elsőként szakított 16 bites korszakra jellemző nézetekkel, hogy izometrikus nézetet használva bűvölje el a focirajongókat. A sorozat azóta is legnépszerűbb játékok közé tartozik, s bár az elmúlt években sokszor emlegették a nevét rókabőrrel kapcsolatban, valahogy mindig sikerült annyi újítást csempészni az egyes részekbe, ami elég volt a piacvezető státusz megtartására. A legújabb felvonás természetesen bennünket sem hagyott hidegen, ezért alaposabban szemügyre is vettük a kicsikét.FIFA 14 PS3 Videoteszt (HD)Jó ideje erről szólnak a hírek, ezért mi sem kerülhetjük meg a témát: a FIFA14 végre új motort kap sajnos csak next-gen (PS4 és Xbox One) konzolokon. A házon belül fejlesztett Ignite motor főbb jellemzői a folyamatosan és stabilan futó 1080p grafika, részletesebb környezet és élethűbb fizika lesznek. Sajnos a hírek szerint a pc-tulajdonosok még jó ideig nem élvezhetik ezeket a kiváltságokat, amit az EA azzal magyaráz, hogy kutatásaik szerint, még nincs annyi ember, akinek a gépe ki tudná használni a motor teljesítményét. A magyarázat elég ingatag lábakon áll, mert ugyan a motor étvágyát még senki nem ismeri, ám elég nehezen hihető, hogy egy csúcsra járatott belső nézetű lövölde gépigényét meghaladná.
A sorozat (a rivális PES nagy bánatára) mindig is remekül állt az engedélyek terén, s mivel 2022-ig birtokolhatják a FIFAPro licenceket egy darabig még biztosan nem kell kamu nevekkel feltölteniük az adatbázist. A meglévő engedélyek köre természetesen minden évben tovább bővül, így mindenki megtalálhatja kedvenc játékosát, csapatát és pályáját.


FIFA 14


A karrier-módon belül lehetőségünk van saját játékosunk pályafutását is figyelemmel kísérni, ilyenkor a meccseket úgy is lejátszhatjuk, hogy csak a választott (létrehozott) játékost irányítjuk. Ebben az esetben a pályát hosszában láthatjuk, ami a furcsa szögben álló kamera miatt okozhat meglepetéseket.


FIFA 14Irányításhoz mindenki használjon kontrollert! A játék ugyan vezérelhető billentyűzetről is, de finom mozdulatokat és a 360 fokos mozgás miatt csak játékvezérlővel élvezhető maximálisan a játékélmény.


FIFA 14


Címkék:  Fifa 14, Electronic Arts, EA Canada, PS3, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>