F1 2011 Videoteszt a PC-s verzióról. Vettel félre az útból!

DeathEvil • 2011-11-16 15:46:52 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


F1 2011Az F1 2011 rengeteg finomítást, változást, új megoldást és ami a legfontosabb még tökéletesebb élményt biztosító versenyzést rejt a Codemasters szerint. Azt hiszem az olyan elemek implementálása, mint a CARS, DRS, Safety-car vagy a menettulajdonságainkra kiható gumi szimuláció és az új felfüggesztési rendszer kezeskednek a klasszisokkal életszerűbb élmény meglétéről. Most már csak az a kérdés, hogy gyakorlatban is megfelelően tudnak-e teljesíteni az újdonságok. Van 10 perced? Ugyanis a videoból ki fog derülni.F1 2011 PC Videoteszt (HD)Az F1 2010 egy élmény volt, mivel már nem csak a PlayStation tulajdonosoknak adatott meg a virtuális Formula 1 futamokon való részvétel, hanem a legtöbb konzol mellett már PC-n is. A Codemasters viszonylag rendes munkát végzett és a hiányosságok és az olykor bosszantó megoldások ellenére sem tudtunk haragudni sem a játékra sem a csapatra. Most egy évvel később azonban rengeteg ígéret társaságában megérkezett az idei szezont feldolgozó F1 2011, melyet mi is nagyító alá vettünk.Az idei szabályváltoztatásoknak köszönhetően nagyon megdobta a játékmenetet a CERS és a DRS használata. Egy sokkal összehangoltabb vezetést igénylő versenyhétvégében lehet így részünk. A jól nyitogatott hátsószárny és a helyesen beosztott kinetikai energia komoly másodperceket eredményezhet az időmérőn, míg a versenyen ügyelnünk kell, hogy megfelelő távolságra legyünk az előttünk haladó versenyzőhöz, hogy gond nélkül meg tudjuk előzni a DRS zónában.


F1 2011


A Safety-car jelenléte is tovább fokozza a valósághű futamok érzését, de mégis inkább a kicsit már szimulációs irányba elmozduló újítások azok, amik igazán emelnek a realitás faktorján. Az új felfüggesztési rendszernek és a valós gumi szimulációnak köszönhetően az autó már végre nem szappantartóként viselkedik, érezni a pálya egyenetlenségeit és a rázóköveket is. A Boxban pedig most is van lehetőség az autó beállításaival szöszmötölni, hátha találunk egy-két tizedet valamelyik áttételezéssel vagy fékerő módosítással. Sajnálatos viszont, hogy nem sikerült igazán értelmet adni az interjús rendszernek. Túl nagy jelentősége nincs és hamar rutin válaszolgatásokba csap át a dolog. Persze befolyásolhatnak sok mindent, de nem hiszem, hogy a pályán eltöltött megfeszített munkával kivívott renoménkat, majd egy-egy beszólással vagy fikázással akarjuk lerombolni saját vagy jövendőbeli csapatunk előtt.


F1 2011


A megkövetelt hardverek terén érezhető egy kis növekedés, ami abból a szempontból furcsa, hogy túlzott fejlődés nem jelentkezett grafikai téren. Persze erősebb konfigurációkon most sem jelent akadályt a versenyek gördülékeny képfrissítési értékekkel való élvezése maximális beállításoknál és Full HD felbontásban, de egy laptop vagy egy korosabb személyi számítógép már erősen megizzadhat. Szerencsére a gépek és az idegeink kínzását könnyedén kiküszöbölhetjük, mivel elég egy lépcsőfokkal alább adni felbontás terén és Medium grafikai paraméterek mellett már kellő mennyiségű képkockával szaggathatunk a világ különböző versenypályáin.


F1 2011 hardveres táblázat


Kétségtelen, hogy sikerült megugrani a Codemastersnek azt a feladatot, hogy egy év elteltével jelentős változások felmutatására képes F1 játékot tegyenek le az asztalra és elkerüljék a népharagot. Ebben igaz kapóra jöttek az ez évi szabályváltoztatások, mivel a két sebességnövekedést előidéző technológia már egy merőben eltérő játékmenetet kíván meg és akkor ezt még sikerült bőven megtoldani finom szimulációs hatásokkal. Az F1 2011 teljes joggal megéri a befektetést. Legalább a monitorainkon ne mindig Vettel álljon már a dobogón.


F1 2011F1 2011 PC verzió 8.990 Ft-ért a tiéd lehet. Micsoda ajánlat.F1 2011 Xbox 360 verzió 10.990 Ft-ért a tiéd lehet. Micsoda ajánlat.!F1 2011 PS3 verzió 10.990 Ft-ért a tiéd lehet. Micsoda ajánlat.!


Címkék:  F1 2011, PC, Formula 1, Videoteszt, Codemasters


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>