Battlefield 3 PC Videoteszt - Górcső alatt az egyjátékos mód

DeathEvil • 2011-12-01 11:00:06 • Rovat: Tesztek • Platform: PC


Battlefield 3Megérkezett az Electronic Arts-tól az Activision Call of Duty - Modern Warfare 3-jának ellenfele a szintén hármas számú mezben pályára lépő Battlefield. A mérkőzés felfokozottnak és izgalmasnak ígérkezik, már mi is megtettük tétjeinket és már csak egy feladatunk maradt mégpedig, hogy kiderítsük mit is produkált a Battlefield 3. Annyit előjáróban is elárulhatok, hogy maradéktalan elégedettséggel senki se számoljon.Battlefield 3 PC Videoteszt (HD)Kezdjük azzal, hogy egy egészen tartalmas szoftvert tudhatunk magunkénak a már jól bevált multiplayer mellett egy teljes értékű kampánnyal is szórakozhatunk. Extraként pedig még egy kétszemélyes nyúlfarknyi kooperatív mód is szerepel a csomagban. Ezért a tesztelést a túl hosszúra nyújtott video elkerülésének érdekében két részre bontottuk és elsőként az egyjátékos kampányt valamint a fejlesztők munkáját, azaz a végeredmény kivitelezését, a megvalósítást vizsgáltuk alaposabban.Az első percektől fogva magával ragad a látványa és a küldetéseinek változatos helyszínei, elvégre a történet nem annyira lebilincselő, de nyugodtan nevezhetném átlagos klisé gyűjteménynek is. Azért a missziók kárpótolnak majd, mivel a nagyvárosokban zajló küzdelmek éppoly érdekfeszítőek lesznek, mint amikor egy M1 Abrams tankot vagy egy F18-as fegyverzetét irányítjuk. A beállított szituációknak köszönhetően pedig a drámaiság is képviselteti majd magát nem is egy alkalommal.


Battlefield 3


Természetesen felboncolva megtalálhatóak a mélyen megbúvó, bosszantó megoldások, mint a szűkös pályaszakaszok. Szinte 0 a szabadság, nincsenek alternatív útvonalak és még a scriptek is hajlamosak a beragadásra (ilyenkor csak az ellenőrzőponttól való újrakezdés segíthet). De valahol ezek a megoldások biztosítják azt a hatásfokot, amivel igazán élvezetessé és izgalmassá válik egy-egy küzdelem. Néhány plusz járműves akcióval azért javíthattak volna az összképen.


Battlefield 3


Hardveres téren már kevésbé lehetünk elégedettek a Battlefield 3-mal, ugyanis a Frostbite 2-es motor már jóval falánkabb. Ahhoz, hogy maximális értékek mellett és full HD felbontásban élvezzük már kevés volt a Gamer konfigurációnak tartott számítógépünk. További fontos tényező, hogy a Battlefield 3 már nem fut DX9-es videokártyákkal és a kisebb konfigunkon valamint az Acer laptopunkon sem tudtuk működésre bírni. Azonban vigasztaló az a tény, hogy egészen jól skálázható a játék grafikai beállítások terén, aminek köszönhetően egy impozáns látvány mellett is folyamatos képfrissítési értékekkel élvezhetjük a háborúzást egy középkategóriás videokártyával szerelt asztali PC-n is.


Battlefield 3 hardveres táblázat


Mint a videoban is említettük a Dice egy nagyon jó úton halad a Single Player játékmódot illetően. A következő felvonásra, ha csak a sirámaink egy részén tudnak javítani már nagyon boldogok leszünk. De részünkről még adósok vagyunk a multiplayert illető elemzéssel, így írás helyett inkább megpróbálom hasznosabban eltölteni az időmet a csatatereken tapasztalatok gyűjtésével. Hamarosan jelentkezünk.


Battlefield 3


Battlefield 3 PC (ajándék pólóval) házhoz megy 8.990 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ki ne hagyd!

Battlefield 3 PS3 (ajándék pólóval) házhoz megy 9.490 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ki ne hagyd!

Battlefield 3 Xbox 360 (ajándék pólóval) házhoz megy 9.490 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ki ne hagyd!

Battlefield 3 Sony PS3 gépcsomag házhoz megy 67.990 Ft-ért a Konzolok szervizétől. Ki ne hagyd!


Címkék:  Battlefield, EA, Dice, Videoteszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>