Pokemon Art Academy 3DS (írott) Teszt

DeathEvil • 2014-07-28 12:09:15 • Rovat: Tesztek • Platform: DS/3DS


Pokemon Art AcademyA tehetség sokféleképpen ölthet testet, de ezek közül mi most a képzőművészetek egyik ágára, a rajzolásra, festészetre fogunk fókuszálni. Ennek oka nem más, mint a Nintendo 3D-s masinájára megjelent Pokemon Art Academy, amely a megszokott labdás szörnyecskés őrület helyett ezúttal egy sokkal nyugodtabb formában használja fel a Pokemon frencsájz nyújtotta lehetőségeket.Pokemon Art Academy 3DS TesztA Game Freak tehát házasította a Nintendo 3DS kézikonzolját, a Pokemonokat és a művészetet. Nehezen tudtam elképzelni, hogy én az amatőr, „antirajzoló” képességemmel mit fogok tudni kezdeni a Pokemon Art Academy-vel főleg, hogy a Pokemonokért se vagyok túlzottan oda, de a végeredmény még számomra is megdöbbentő volt. Az alkalmazás alapján, mint kiderült tudok rajzolni, pedig maximálisan kreativitásmentes játékmúlttal rendelkezek.


Pokemon Art Academy (a kép nagyítható)

Pokemon Art Academy (a kép nagyítható)


A meglepő rajz eredményeimért igazság szerint komoly dicséret illeti az Art Academy-t, mivel a rövidnek semmiképpen sem mondható betanító fázis alatt, nem csak a kezelést sajátítjuk el és ismerkedünk meg a felvonultatott eszközpalettával, hanem látványos végeredményekkel sikerélményre is szert teszünk. Na, de a játék indítását követően első lépésünk lesz, hogy beiratkozunk a Pokemon Art Academy-be, ahol Lily-vel nekifoghatunk művészi vénánk tágításának. A Prof megtanítja nekünk a Pokemon kártya rajzolás nyolc szabályát is.


Pokemon Art Academy (a kép nagyítható)

Pokemon Art Academy (a kép nagyítható)


A figurák megrajzolása közben néhány infót is megosztanak velünk az aktuális lényről, miközben egy vázlat alapján elkezdjük felépíteni a modellt. Megrajzoljuk az alap vázat, majd finomítjuk a vonalakat, színezünk a ceruzával, filctollal, ecsettel, zsírkrétával vagy a festékszóróval, hibáinkat visszavonással vagy radírral korrigálhatjuk, míg a végső simításokhoz, effektezéshez, árnyékoláshoz is megvannak az eszközeink. Könnyen kezelhető, a fontosabb eszközök, mint a színkeverés, mintavételezés rendelkezésünkre állnak, sőt még különböző segédvonalakat is kapcsolhatunk. Finom és részletes alkotásokat hozhatunk létre a kijelzőn.


Pokemon Art Academy (a kép nagyítható)

Pokemon Art Academy (a kép nagyítható)


Technikailag vizsgálva az Art Academy kellemes designal rendelkezik a szokásos Nintendo-s atmoszférával, zenékkel. Az érintőképernyő és a stylus meglepően precízen dolgozik, a 3DS többségében kényelmesen használható, forgathatjuk a gépet, mint egy rajztáblát, azonban az sem lesz ritka, hogy véletlenül megérintjük a képernyőt, bele rondítva művünkbe. Rajzolgatni kétségtelenül jó dolog és a leckéken kívül további játékmódokat is rejt a művészakadémia. A Free Paint elég beszédes, választhatunk egy Pokemont, amit megrajzolhatunk. A Quick Sketch pedig egy fokkal még egyszerűbb, könnyebb feladatokból választhatunk, néhány perces gyors rajzolásokat hajthatunk végre, felskiccelhetünk egy-egy figurát. A munkáinkat természetesen meg is oszthatjuk mások nagy örömére.
A Pokemon Art Akademy bizony meglepetést okozott, mivel el kis rajzprogramként, meglepő minőségről és tartalomról tett tanúbizonyságot, így minden érdeklődőnek kifejezetten ajánlom, hosszú órákra biztosít rajzolási, művészkedési lehetőséget. Mindenki vegye figyelembe, hogy ez nem egy szokványos videojáték, sokkal inkább egy Pokemonos környezetbe csomagolt alkalmazás, ami Nintendo 3DS-en igazán otthon érzi magát.


Pokemon Art Academy


Címkék:  Pokemon Art Academy, Nintendo, 3DS, Teszt


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>