Hódolj be gonosz! - Skylanders: Trap Team PS3 (írott) Teszt

GameTeVe • 2014-10-15 14:22:16 • Rovat: Tesztek • Platform: PS3


Skylanders: Trap TeamHihetetlen, de már negyedik alkalommal látogatnak meg minket a Skylanderek és az a helyzet, hogy simán látok rá esélyt, hogy egy ügyes húzással megint meglep az Activision (és persze a Toys for Bob), melynek hatására ismét megvetetnek velünk egy újabb portált és egy halom figurát. Legalább is a gyerekek tuti csapnak érte egy jó kis hisztit, hiszen az aranyos figurák kézbe véve is minőséget sugároznak, de ha ráhelyezzük őket a konzolunkra kötött talapzatra, akkor máris egy virtuális világban kalandozhatunk velük. Ez egy tökéletes recept, ami évente megtudja győzni az embereket.Hódolj be gonosz! - Skylanders: Trap Team PS3 (írott) TesztKáosz? Már megint Káosz keveri a káoszt? Ki más? Ezúttal a Cloudcracker börtönből szabadítja ki a gonosztevőket, hogy leigázza a világot. A játékosnak nem csak Káoszt kell seggbe billentenie, de börtöntöltelékeket is fülön kell csípnie, amiben új Skylanderek, a Csabda Mesterek lesznek a segítségünkre. A Csabda Mesterek értenek a gonosz lények elfogásához, elvégre ismerik a Traptanium titkát (persze nélkülünk a Portál Mesterek segítsége nélkül nem sokra mennének). A Traptanium magába zárja a gonoszságot, így felhasználásával elfoghatjuk a kis mocskokat, ráadásul még uralmunk alá is hajthatjuk őket. Azaz, visszaküldve a világba irányíthatóvá válnak.


Skylanders: Trap Team


Ez az a titkos adalék, amivel a Trap Team újra elrabolja a szívünket. A már ismert és lassan azért már unalmassá váló alap receptet a gonoszok megzabolázásával igyekszik színesíteni a Toys for Bob, ami ráadásul fizikálisan is jár újabb változásokkal, köszönhetően az új típusú Traptanium portálnak. A videojáték most is a szokásos változatos és dinamikus történet vezérelt játékélményt hozza; kaland, harc, egyszerű kis puzzle-ök, mini-játékok, platform szakaszok és mindezt akár kooperatív módban. Elég felpattintani még egy karaktert a portálra és máris együtt szállhatunk szembe a gonosszal. Az új kalandokat, lehetőségeket biztosító környezet, a misztikus új világ a harcon, ügyességi feladatokon és fejtörőkön túl még jópofa mini-játékokkal is kecsegtet, mint a zárfeltörés vagy a shooter szakaszok.


Skylanders: Trap Team


A tavalyi testcserélős és vegyes képességekkel rendelkező karakteralkotós Swap Force után idén is van csavar, ugyanis most nem csak a portálra helyezve vihetünk be a játékba karaktert, hanem már meg is fordítható ez a lehetőség. Az új portálunk és a Trap Team különlegessége, hogy a játékban a gonoszokat a Szellemirtók módjára elfoghatjuk és csapdába ejthetjük legyőzésük után. Ilyenkor a portál ketrecébe helyezett Traptanium kristályba kerülnek ráadásul, amíg rabigában tartjuk a dögöket a szolgálatunkban vannak, és bármikor előhívhatjuk, hogy korlátozott ideig, de harcoljanak az oldalunkon. Nem fejlődhetnek, de hasznunkra lehetnek adottságaik, egyes szakaszokat csak velük teljesíthetünk. Az új Traptanium portál egyébként már hangot is ad, a csapdába ejtett gonosz Skylanderek panaszkodnak, rinyálnak, könyörögnek a megváltásukért és a szabadulásukért. Egy újabb jópofa fícsör.


Skylanders: Trap Team


Most pedig jöjjenek a csúnya számok, azaz ha mindenhova be szeretnénk jutni és minden feladatot megoldani, akkor ugye nem árt minden képességű lényből legalább egy, de ez nem minden, ugyanis a gonoszokat is csak a fajtájukhoz passzoló kristályba zárhatjuk be. Ravasz módon a Starter Pack-ban azonos kasztú (élet és víz) karaktereket és csapdakristályokat csomagolt a gyártó, ne hogy már "nagy" változatossághoz legyen szerencsénk. Persze az alap csomaggal is végigjátszható a játék, de nagyon sok hely, lehetőség és megszerezhető tárgy marad elérhetetlen, még úgy is, hogy a régi karaktereinket mind használhatjuk. Ilyenkor jön még jól a figurák azon különleges képessége, hogy tárolják az aktuális szintüket, így bármikor átugorhatunk velük a haverhoz, hogy besegítsünk neki, más típusú harcosokkal és persze a csapdákat is vihetjük, így az általunk elfogott lénnyel is vagizhatunk nála.


Skylanders: Trap Team


A történetet letudva még korántsem ér véget a móka, ugyanis az Arénás küzdelmek mellett teljesíthetjük a Kaos Doom kihívásokat is, ami egy zúzós Tower Defense móka. A Starter Pack a játékszoftveren, a portálon, a két karakteren és két csapdán kívül rejt még pár apróságot. Ilyen a szokásos poszter, amin a gyűjtésünket, karaktereinket követhetjük nyomon, megint kapunk kártyalapokat is, melyeket összegyűjtve kártyajátékra is nyílik lehetőségünk, az online kódok aktiválásával pedig online is játszhatunk. Érdekesség és plusz kiegészítő egy egyszerű fél kartondoboz, ami a csapdák gyűjtését teszi lehetővé.


Skylanders: Trap Team


A Trap Team PC-n kívül szinte minden platformra megjelent (Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Wii U / 3DS-re ráadásul egy teljesen más játékot kapunk), és az újabb konzolok képességeit igyekeztek is kihasználni, így ott részletgazdagabb élményben lehet részünk. Látványosabb effekteket, szebb környezetet és még cukibb karaktereket kapunk. A környezet kellemes, színes, látványos, igaz olykor nagyon lineáris és szűk, de legalább dolgozik a fizika, ahogy rombolunk a terepen. A karakter animációk nagyon rendben vannak (jópofák a fegyverek is, mint például Food Fight paradicsom vetője), a lények látványos támadásokkal bírnak, ráadásként pedig jópofa hangok és kellemes zenék tesznek a még kellemesebb hangulatért.


Skylanders: Trap Team


A Skylanders még mindig humoros, kedves, árad belőle a báj, még a gonoszok is imádnivalóak, nem lehet nem szeretni, hiába sok az újrahasznosított elem (még mindig teknősöket toligálunk), évről-évre pont annyival bővül és fejlődik, amivel eltudják hallgattatni a bennünk bujkáló kisördögöt (aki azt mondja, hogy „már megint le akarnak húzni”). Az ünnepi szezonba érkezve ez ismét egy jó választás lehet a fa alá a gyerekes családoknál, az egész família jól szórakozhat.


Skylanders: Trap Team


Címkék:  Skylanders, Trap Team, Activision


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>